Neodoljiva i jednostavna kombinacija teletine i korjenastog povrća oduševit će i najizbirljivija nepca
Potrebni sastojci:
3 krumpira srednje veličine
korijen pastrnjaka
pola male glavice celera
30 g maslaca
1 žumanjak
250 g teletine
1 glavica luka
1 češanj češnjaka
1 ljuta papričica
malo crvenog papra
pola žličice majčine dušice
sol
Priprema:
Korijenje očistite, operite i kuhajte u malo vode dok ne omekša.
Povrće zatim iscijedite i propasirajte dok je vruće. Dodajte maslac, žumanjak i posolite. Nemojte dodavati mlijeko ili vodu, bolje da pire postane gušći.
Nasjeckajte luk, češnjak i papriku i pržite na ulju. Dodajte meso isječeno na manje komade. Miješajte 3-4 minute, dodajte crveni papar, sol i majčinu dušicu.
U posudi prekrivenoj papirom za pečenje pomoću šprice za tijesto oblikujte gnijezda od pirea. U sredinu stavite meso. Zapecite u pećnici nekoliko minuta prije serviranja.
Recept je preuzet s kulinarskog TV kanala 24 kitchen
Svoje omiljene recepte s fotografijama možete nam poslati na lifestyle@tportal.hr, a mi ćemo najbolje objaviti na tportalu.