Želite brzo, ukusno i zasitno jelo. Na pravom ste mjestu. Tjestenina s četiri vrste sira i malo vlasca za prste je polizati
500 g svježe tjestenine
100 g svježeg sira
100 g ribanca
100 g gorgonzole
100 g podravca
2 žumanjka
50 g maslaca
300 g vrhnja za kuhanje
sol i papar
Priprema
Svježi sir ocijedimo, stavimo u posudu, dodamo žumanjke, začinimo solju i paprom i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu kremu. U tavi rastopimo maslac, dodamo pripremljenu kremu, naribani Podravec i ribanac i sve zajedno izmiješamo tako da ne ostanu grudice. Zatim dodamo gorgonzolu narezanu na kockice, ulijemo slatko vrhnje te na laganoj vatri kuhamo dok se sav sir ne rastopi.
Tjesteninu skuhamo u dosta vrele posoljene vode, ocijedimo i prebacimo u tavu s umakom. Lagano pomiješamo, rasporedimo na tanjure i pospemo nasjeckanim vlascem.
Recept je poslala čitateljica Ksenija Gortan.
Bez obzira na to jeste li majstor u kuhinji za najfinije keksiće ili najukusniju tjesteninu, javite nam se s receptom i osvojite poklone tportala. Sve što trebate učiniti je uslikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najboljima ćemo poslati super poklone tportala