brzo i fino

Ne bacajte ostatke pečene piletine: Ova tjestenina gotova je u tri koraka

01.04.2025 u 10:54

Bionic
Reading

Pečena piletina jedan je od najpopularnijih obiteljskih ručkova vikenda, a svi dobro znamo i koliko često nakon nje ostanu ostaci. Nemojte ih bacati, slavna britanska kuharica Nigella Lawson za njih ima odličan recept

Ukusna i jednostavna tjestenina koja se priprema od ostataka pečene piletine jedan je od najtraženijih recepata popularne britanske kuharice Nigelle Lawson.

'Jako je lako pripremiti ovo jelo. Samo uzmite komadiće pečene piletine i pomiješajte s tjesteninom napravljenom od ružmarina, peršina i - slatkastih grožđica', pojašnjava Nigella i donosi sve potrebne korake.

Sastojci:

  • 1 x cca. 11⁄2 kilograma piletine
  • 2 x 15 ml žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja (plus još po potrebi)
  • 1 x 15 ml žlica vrlo sitno nasjeckanih iglica ružmarina (od 2-3 grančice)
  • 50 grama grožđica (natopljenih u toploj vodi 30 minuta)
  • 100 grama pinjola (prženih)
  • 500 grama tagliatella
  • 2 - 3 x 15 ml žlice svježe nasjeckanog peršina

Priprema:

Skinite meso s kosti te ga natrgajte na komade.

Za umak izlijte sav sok iz posude za pečenje u lonac. Dodajte sitno nasjeckani ružmarin, ocijeđene grožđice i pinjole. Počnite kuhati umak istovremeno kad i tjesteninu.

Nakon što je tjestenina kuhana i ocijeđena, stavite je s umakom i komadićima piletine u veliku zagrijanu zdjelu, dodajući još ekstra djevičanskog maslinovog ulja po želji. Pospite nasjeckanim peršinom i poslužite.