Pečena piletina jedan je od najpopularnijih obiteljskih ručkova vikenda, a svi dobro znamo i koliko često nakon nje ostanu ostaci. Nemojte ih bacati, slavna britanska kuharica Nigella Lawson za njih ima odličan recept
Ukusna i jednostavna tjestenina koja se priprema od ostataka pečene piletine jedan je od najtraženijih recepata popularne britanske kuharice Nigelle Lawson.
'Jako je lako pripremiti ovo jelo. Samo uzmite komadiće pečene piletine i pomiješajte s tjesteninom napravljenom od ružmarina, peršina i - slatkastih grožđica', pojašnjava Nigella i donosi sve potrebne korake.
Sastojci:
- 1 x cca. 11⁄2 kilograma piletine
- 2 x 15 ml žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja (plus još po potrebi)
- 1 x 15 ml žlica vrlo sitno nasjeckanih iglica ružmarina (od 2-3 grančice)
- 50 grama grožđica (natopljenih u toploj vodi 30 minuta)
- 100 grama pinjola (prženih)
- 500 grama tagliatella
- 2 - 3 x 15 ml žlice svježe nasjeckanog peršina
Priprema:
Skinite meso s kosti te ga natrgajte na komade.
Za umak izlijte sav sok iz posude za pečenje u lonac. Dodajte sitno nasjeckani ružmarin, ocijeđene grožđice i pinjole. Počnite kuhati umak istovremeno kad i tjesteninu.
Nakon što je tjestenina kuhana i ocijeđena, stavite je s umakom i komadićima piletine u veliku zagrijanu zdjelu, dodajući još ekstra djevičanskog maslinovog ulja po želji. Pospite nasjeckanim peršinom i poslužite.