MODERNA BAJKA

Tko ne bi poželio živjeti u ovoj kući na plaži

10.07.2013 u 07:16

  • +17

Kuća na plaži I5

Izvor: Promo fotografije / Autor: VERTICE ARQUITECTOS S.A.C.

Bionic
Reading

Moderna i doista dojmljiva kuća Casa Las Lomas i-5 djelo je arhitektonskog studija Vertice arquitectos iz Peruua te predstavlja još jedan uzbudljiv i uspješan projekt kuće na plaži koja nudi zanimljiva dizajnerska rješenja

Smještena na samoj plaži Lomas del Mar u Cerro Azulu, 120 kilometara južno od Lime, Casa Las Lomas i-5 nalazi se na djelomično pješčanoj i kamenitoj parceli koja je predstavljala pravi izazov arhitektima. Uzvisina na kojoj se danas prostire ova moderna kuća doseže 48 metara iznad razine mora te ponire osam metara u svom najnižem dijelu.

No upravo zahvaljujući položaju, ovu modernu kuću na plaži bilo je moguće osmisliti tako da ima predivan pogled na more i obalu koji se prostire na 180 stupnjeva pa se tako iz nje vidi Tihi ocean na jugu te panoramski pogled na plažu na istoku i na sjeveru.

Dva glavna cilja arhitektonskog studija Vertice arquitectos prilikom osmišljavanja ovog projekta bilo je iskoristiti u što većoj mjeri pogled na more iz dnevne sobe i glavne spavaće sobe te na što učinkovitiji način iskoristiti zemljište na kojemu se nalazi kuća. Upravo je zbog toga kuća napravljena od nekoliko konzola, kako bi se podignula na višu razinu te da se zemljište što bolje iskoristi.

Tim rasporedom automatski su odijeljeni određeni dijelovi kuće pa tako spavaća soba ima potpunu privatnost od društvenih prostorija kao što je dnevni boravak i kuhinja. Minimalistički uređen interijer daje naglasak na ljepotu pogleda koji se pruža s gotovo svakog velikog prozora, a pomalo industrijski štih daje i stepenište ostavljeno u betonu, što cijelom interijeru daje 'sirov' dojam. Za oko svakako zapinje i prostrana terasa s bazenom koja se kliznim vratima spaja s unutarnjim dijelom te nudi divan pogled na valove i plažu.