MILJENICE SLAVNIH DAMA

Torbe koje nikad ne izlaze iz mode

17.01.2016 u 19:40

Kultne torbe koje obožavaju slavne dame

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Klasične torbe koje nikad ne izlaze iz mode premet su žudnje većine pripadnica ljepšeg spola, a da su dobra investicija, dokazuje i njihova vrijednost u second hand dućanima, koja kod nekih modela s godinama čak i raste

Istraživanje koje je proveo secondhand online shop Bag Hunter pokazalo je da vrijednost kultne Hermesove Birkinice iz godine u godinu samo raste. Birkinica je danas statusni simbol, ali i dobra investicija jer je istraživanje Bag Huntera pokazalo da se više isplati uložiti u kultnu Birkinicu nego u zlato, dijamante ili dionice. S godinama će im vrijednost samo rasti budući da potražnja za njima daleko nadmašuje proizvodnju zbog ograničenog broja koji se proizvede u godini dana.

Slavne su dame, čini se, eksperti za dizajnerske torbice, no dok većina njih vjerojatno ni ne zna točan broj torbica u svom ormaru, neke se uvijek iznova vraćaju omiljenom modelu. Riječ je o vječnim torbama klasičnog dizajna koje svake sezone zasjaju u novim bojama i materijalima, no dizajn ostaje isti. S razlogom, jer uvijek izgledaju moderno i profinjeno.

Bella Hadid obožava svoju Chanel 2.55 torbicu. Riječ je o klasičnom modelu koji je savršene veličine, pa se može nositi na posao, ali i za večernje izlaske. Nazvana je 2.55 prema datumu stvaranja današnje verzije, veljači 1955. kad je Chanel napravio update torbice koju je Coco Chanel dizajnirala davne 1929.

Givenchy Antigona torbu obožava modna ikona Olivia Palermo koja je nosi već godinama i uspješno kombinira uz svoje uvijek zanimljive stylinge. Antigonu je 2010. dizajnirao Ricardo Tisci, a predstavlja njegovu ljubav prema izraženom kontrastu muževnosti i ženstvenosti koji je vidljiv u dizajnu ove klasične torbe.

Givenchy Nightingale torba pojavila se krajem 2006, a zahvaljujući svom u isto vrijeme modernom i klasičnom looku, odmah je postala it torba.

It cura današnjice Gigi Hadid ne odvaja se od svoje Saint Laurent Classic Large Monogram torbe koju s jednakim samopouzdanjem nosi na tajice i tenisice, ali i elegantne stylinge. Klasičan bezvremenski dizajn naglašen je legendarnim Yves Saint Laurentovim logom, vertikalno postavljena tri zlatna inicijala.

Gucci Soho Disco torbu brojne modne ovisnice smatraju idealnom torbom za ljeto i večernje izlaske. Zbog svoje kompaktnosti, modernog dizajna i praktičnosti, Soho Disco torba je već godinama must have torbica među slavnim ljepoticama i modnim blogericama.