mekane i lagane

Torbe nikada nisu bile veće, ali nikada nisu tako dobro izgledale: Ovo su hit modeli

26.10.2024 u 07:24

Bionic
Reading

Ako postoji jedan modni komad koji vam ove sezone svakako treba u ormaru, onda je to velika, mekana i lagana torba. Toliko mekana da nosi naziv 'cushion', odnosno torba jastuk, a zbog toga bila je jedan od istaknutih trendova prikazanih na nedavnim modnim revijama za proljeće/ljeto 2025.

Cushion je bio jedan od neizostavnih komada na Tjednu mode u Milanu. Cijenjen zbog svoje neosporne mekoće i lakoće, ovaj model je u kratkom roku prešao put od modnih pista do ormara trendseterica.

Predimenzionirane torbe su hit

I dok se trend predimenzioniranih torbi nastavlja, od varijanti za šoping do oblika tote, stilisti su se poigrali te za novu sezonu ponudili novi model, točnije cushion.

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Velika i prostrana torba pogodna je za nošenje svih sitnica, ali također mekana i vrlo lagana. Ovaj trend ide u korak s usporavanjem tempa i kreiranja života po mjeri čovjeka te njegovih prirodnih ritmova, a obilježio je čitav Tjedan mode u Milanu.

Domišljato su ga prigrlili Fiorucci, koji je pokazao svoju kolekciju gaćica i pidžama, JW Anderson, Del Core i Erdem te predlažu modu posvećenu užitku čitanja i blagostanja.

Meke i velike torbe na modnim pistama

Federico Cina predlaže novu verziju torbe tortellini, čije samo ime opisuje njezin oblik u stilu poznate punjene tjestenine, ali ovog puta još veću i mekšu, dok Prada svojom torbicom Aimée, odmjerenom, ali mekom, podsjeća na mekani jastuk na kojem bismo se rado odmorili.

Fendi je otišao korak dalje nudeći torbicu istih dimenzija kao jastuk: njena vrlo mekana koža gužva se poput jastučnice nakon duge noći i daje joj taj 'pillow efekt'. Nosi se prema jasnim pravilima tihog luksuza – unatoč ručki, drži se u ruci, priljubljena uz tijelo. Tako minimalistički i naizgled slučajno.

Među modnim revijama za proljeće/ljeto 2025. nalaze se i dimenzijama nešto manji 'jastučići'. Tu je, naprimjer, torba Liberta s potpisom Bottege Venete. Umjesto tkanine, kuća je predložila vrlo glatku verziju u prepoznatljivoj napi, a nosi se u ruci ili ispod nje, baš u stilu street stylea.

  • +3
'Cushion' torbe Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo