predmet žudnje

Osvojila je ulice Pariza i postala vrući hit: Svi žele jednu od najpovoljnijih dizajnerskih torbi

05.10.2024 u 13:39

Bionic
Reading

Tjedan mode u Pariz je privukao rijeku modnih obožavatelja, a ulice francuske prijestolnice postale su kulise najnovijih modnih trendova. Što se tiče modnih dodataka, od svih luksuznih torbi koje ovih dana dominiraju ulicama Pariza, najviše se ponavlja jedan dizajn koji je cijenom znatno pristupačniji od ostalih

Kada se radi o ulaganju u modu, torba je uvijek dobar izbor. Možda iz razloga što se u ormaru zadrži dulje nego li i jedan drugi odjevni predmet ili modni dodatak.

Torba kao modna investicija

Upravo je to jedan od razloga zašto njihova vrijednost (gotovo) nikada ne opada, što ih čini jednim od najpametnijih stilskih ulaganja. Uz to, riječ je o komadu koji u tren oka može podići baš svaku kombinaciju, onako kako to za rukom ne uspijeva ni jednom drugom.

Izvor: Profimedia / Autor: Francesca Babbi / ipa-agency.net / PA Images / Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Charly TRIBALLEAU / AFP / / Shutterstock Editorial / Profimedia / Promo

Godine 2022. The Wealth Report istaknuo je da će tržište luksuznih torbica imati konstantan godišnji rast od 5,9 posto do 2031. Isto tako, dobro je poznato da veliki dio (ako ne i većina) profita mnogih luksuznih marki dolazi, upravo, od prodaje torbi.

Torbe kao predmeti žudnje

  • +8
Ganni streetstyle Izvor: Profimedia / Autor: Abaca Press / Alamy / Alamy / Profimedia

Uzimajući sve to u obzir, ne čudi što brojni brendovi svake godine lansiraju desetke novih torbi kako bi osvojili ljubiteljice mode. Mnogi od njih dosegnu peteroznamenkasti iznos, postajući pomalo nedostižni objekti žudnje.

No, street style tijekom pariškog Tjedna mode otkrio je da zaljubljenice u modu ove sezone ne žude za skupim torbicama. Upravo suprotno. Zapravo, moglo bi se reći da je najviralnija torba u Parizu jedan od cjenovno najpovoljnijih modela koji se mogu pronaći u ponudi luksuznih brendova.

Ganni ima novu hit torbu

Deseci stilista, influencera i slavnih koji su se okupili na revijama koje su se održavale u francuskoj prijestolnici htjeli su se pohvaliti torbom čija cijena iznosi manje od 350 eura, a riječ je o danskom brendu Ganni koji već nekoliko sezona iz Kopenhagena stiže na pariški Tjedan mode.

Svi žele mini Bou

Torbica koja krasi brojne stajlinge na pariškim ulicama je jedan od najboljih dizajna danske tvrtke. Zove se Bou i ističe se minimalističkim dizajnom u kojem pažnju privlači samo Ganni logo u obliku leptira. Prema riječima tvrtke, ova je torba 'ikona nove generacije dizajnirana da živi jednako slobodno poput njezinog vlasnika.' Ovaj model također je dostupan u bezbroj boja, kako što se moglo i vidjeti na pariški ulicama.