Tortelini u umaku od rajčice, pršuta i mediteranskog začinksog bilja odličan su izbor za vruće ljetne dane
Sastojci za dvije osobe
Jedna glavica crvenog luka
60 g pršuta
Kadulja
Jedna konzerva pelata
250 ml vrhnja za kuhanje
Ribani sir parmezan
Svježi listovi bosiljka
250 g Zvijezda Tortellini s ricottom i špinatom
Kuhati u posoljenoj vodi Zvijezda tortelline s ricottom i špinatom 4 minute.
Umak od pelata i kadulje
Na maslinovom ulju pirjati na sitno nasjeckan crveni luk dok ne omekša. Potom dodati na sitnije rezance narezan pršut. Nakon što pršut pusti malo masnoće, dodati pelate i kadulju te pustiti umak da se na kratko zapeče.
Potom sve podliti vrhnjem, začiniti sa solju i paprom te pustiti da se umak zgusne. Nakon što se umak zgusnuo, dodati malo ribanog parmezana i umiješati umak zajedno s tortellinima.
Jelo na kraju začiniti sa svježim listovima bosiljka.