JEDNOSTAVNO I FINO

Tortellini s pršutom i kaduljom

14.08.2014 u 12:06

Bionic
Reading

Tortelini u umaku od rajčice, pršuta i mediteranskog začinksog bilja odličan su izbor za vruće ljetne dane

Sastojci za dvije osobe

Jedna glavica crvenog luka
60 g pršuta
Kadulja
Jedna konzerva pelata
250 ml vrhnja za kuhanje
Ribani sir parmezan
Svježi listovi bosiljka
250 g Zvijezda Tortellini s ricottom i špinatom

Kuhati u posoljenoj vodi Zvijezda tortelline s ricottom i špinatom 4 minute.


Umak od pelata i kadulje
Na maslinovom ulju pirjati na sitno nasjeckan crveni luk dok ne omekša. Potom dodati na sitnije rezance narezan pršut. Nakon što pršut pusti malo masnoće, dodati pelate i kadulju te pustiti umak da se na kratko zapeče.

Potom sve podliti vrhnjem, začiniti sa solju i paprom te pustiti da se umak zgusne. Nakon što se umak zgusnuo, dodati malo ribanog parmezana i umiješati umak zajedno s tortellinima.

Jelo na kraju začiniti sa svježim listovima bosiljka.