Ako ste ostali bez ideja kakav kolač pripremiti za Božić, s tradicionalnim kolačem od sira sigurno nećete pogriješiti
Priprema:1,30 min
Sastojci: 200 g oštrog brašna, 200 g glatkog brašna, 100 g kristalnog šećera, 1 prašak za pecivo, 40 g maslaca Brzo&Fino Dukat
Za nadjev: 750 g Zagrebačkog svježeg sira, 100 g šećera u prahu, 3 jaja, 500 ml mlijeka Dukat, sok od pola limuna, naribana limunova korica, 1 vanilin šećer, 80 g grožđica, 60 g badema
Priprema
1.Oštro brašno pomiješajte s glatkim brašnom, šećerom i praškom za pecivo.
2.Dobro ocijeđen svježi sir pomiješajte sa šećerom u prahu, vanilin šećerom, jajima, sokom od limuna, naribanom limunovom koricom, grožđicama, mljevenim bademima i mlijekom.
3.U namašćen pleh stavite dvije trećine suhe smjese od brašna te prelijte polutekućom smjesom od sira i pospite ostatkom suhe smjese od brašna.
4.Maslac narežite na listiće i rasporedite ga po površini kolača. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 – 200°C oko sat vremena.
Posluživanje
Kolač narežite na kocke i pospite šećerom u prahu ili poslužite uz sirup od šumskog voća.
Dobar tek i sretne blagdane želi vam Dukat uz Zagrebački sir!
Za više recepata: http://www.dukat.hr/hr/magazin/knjiga-recepata