Ovih dana u kuhinjama diljem svijeta će se širiti čarobni mirisi kolača, a da bi vam blagdanske pripreme bile još lakše, pročitajte nekoliko savjeta o uspješnijoj pripremi slastica
1. Sve sastojke koje ćete koristiti za kolač prvo ostavite da odstoje i dođu do sobne temperature. Za to je potrebno sat do sat i pol, piše stranica Sweetpolita
2. Niste li sigurni jesu li jaja svježa, možete to povjeriti tako da ih stavite u zdjelu s vodom. Jaja koja potonu su svježa.
3. Želite li eksperimentirati i dobiti drugačiju teksturu kolača, mlijeko možete zamijeniti jogurtom.
5. Trebate li vaniliju za kolač, puno je bolje koristiti čisti ekstrakt ili očistiti mahunu. Nemojte se bojati staviti i više nego što piše u receptu jer će slastica biti još ukusnija.
6. Da bi jaja što prije došla do sobne temperature, možete ih staviti u toplu (ne vruću) vodu na pola sata.
7. Trebate li maslac, a zaboravili ste ga izvaditi iz hladnjaka, narežite ga na kocke i ostavite na tanjuru petnaestak minuta.
8. U zdjelu prvo stavite sve suhe sastojke, a nakon što ste ih promiješali, dodajte mokre.
9. Kada dodate brašno u smjesu, nemojte previše miješati jer bi biskvit mogao ispasti tvrd i stisnut.
10. Manji, ručni mikseri obično trebaju raditi na najjačoj brzini da bi se smjesa dobro izmiksala. Kod velikih miksera nije potrebna najveća brzina, a na taj način im produljujete vijek trajanja.
11. Žumanjke istucite vilicom prije nego ih dodate u maslac ili neku smjesu.
12. Mrvica soli može poboljšati okus bilo kojoj slatkoj deliciji.
13. Kod miksanja bjelanjaka obavezno pazite da posuda i mutilica budu čisti i suhi jer u suprotnom snijeg neće uspjeti.
14. Kolač nemojte stavljati u pećnicu prije nego što se zagrije na potrebnu temperaturu.
15. Nakon 20 minuta pečenja pleh s kolačem zarotirajte tako da se ravnomjerno ispeče.