ambiciozan pothvat

U Hrvatskoj osnovana Zajednica dizajnera interijera

29.06.2024 u 20:07

Bionic
Reading

Hrvatska, ali i regija, postala je bogatija za novo profesionalno udruženje - Zajednicu dizajnera interijera. U opuštajućem ruralnom krajoliku Moslavine, novinari i dizajneri razgovarali su o zajedničkom doprinosu razvoju dizajna interijera i eksterijera

Nedavno osnovana Zajednica (ZADIN) je profesionalno udruženje koje okuplja dizajnere interijera, dekoratere, stiliste, arhitekte, krajobrazne arhitekte, dizajnere vrtova i ostale zaljubljenike u dizajn na jednom mjestu - s fokusom na zajednički rast, razmjenu iskustava, razvoj talenata te promociju dizajna interijera i eksterijera.

Na seoskom imanju u Šumećanima, njezini predstavnici (Tatjana Kos, Ada Kezić, Drago Veselčić, Danica Maričić) medijima su iznijeli ciljeve svog pothvata s naglaskom na upoznavanju javnosti s profesijama dizajnera interijera i eksterijera u Hrvatskoj, regiji, ali i šire.

Dizajn doma i ureda značajno utječe na raspoloženje, produktivnost, relaksaciju te kvalitetu života i rada općenito. Drugim riječima, uređenje unutarnjih i vanjskih prostora komunicira s nama, bilo da smo mi toga svjesni ili ne.

Kako odabrati boje koje će povećati našu produktivnost u radnim prostorima? Kako kombinirati materijale u stambenim interijerima? Koji sve dizajnerski elementi kreiraju najugodnije prostore? Kako pozicionirati rasvjetu u multifunkcionalnim interijerima? Kakvi interijeri nas najviše opuštaju? Ovo su samo neka od brojnih pitanja na koja dizajneri okupljeni u Zajednici planiraju ponuditi stručan odgovor.

U Hrvatskoj, kao i u regiji, djeluje sve veći broj dizajnera interijera, a važnost angažiranja profesionalaca prilikom uređenja stambenog ili poslovnog prostora prepoznali su brojni. Više o samom radu zajednice možete doznati na njezinoj web platformi - ZADIN.eu.