U jednom od najoriginalnijih zagrebačkih hotela koji nudi inovativne koncepte od evenata do dijeljenja jela u restoranu, Michelinom okrunjen chef Michel Husser naglasio je originalnost i inovativnost kao temelje uspjeha
Hrvatska i Francuska iz iste su kulinarske obitelji, poručio je Michelinom okrunjen chef Michel Husser na konferenciji 'Putovanje kroz Michelinovu povijest dugu 88 godina', u organizaciji međunarodnog udruženja 'Ja volim Francusku'.
'Reci mi što jedeš, a ja ću ti reći tko si', tim je riječima chef Husser objasnio koncept svoje kuhinje. Poštivanje regije – u njegovom slučaju Alsace koja ima najviše Michelinovih restorana u Francuskoj, poštivanje namirnice, kolega, dobavljača i gostiju, recept je njegovog uspjeha. Lokalno, sezonalno, svježe, jednostavna je formula svake dobre kuhinje.
Kuhanje je čin ljubavi
'Gastronomija je umjetnost, u kuhinji je važan osobni identitet chefa, on treba biti svoj, dosljedan i svakom jelu treba dati svoj potpis. U pripremi jela ne razmišljam o Michelinu, kuhanje je za mene čin ljubavi', istaknuo je Husser, kojem je uz francusku najbolja japanska kuhinja.
Kao primjer naveo je sushi, jelo u kojem se odražava karakter zemlje, od načina na koji ga Japanci pripremaju pa sve do načina na koji ga poslužuju. A alzašku gastronomsku tradiciju i karakter zemlje najbolje opisuje choucroute, jelo od kiselog kupusa koje se, naravno, nalazi i na jelovniku Le Cherfa.
'Za eksperimentiranje s jelima potrebno je strpljenje i vjera u sebe, a to su ključne vrline koje trebaju imati mladi kuhari', poručio je chef.