JAKO NOSIVA KOLEKCIJA

Ugodno modno iznenađenje Victorije Beckham

15.02.2016 u 10:46

  • +12

NYFW: Victoria Beckham

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Nosivo, udobno, elegantno i nepretenciozno – riječi su kojima se najlakše može opisati nova kolekcija Victorije Beckham predstavljena na Tjednu mode u New Yorku. U njoj se uspješna dizajnerica vraća svojim počecima interpretirajući ih na svjež način

Beckham se ovom kolekcijom, kako je sama priznala, željela prisjetiti svojih početaka u modnom biznisu, preciznije svojih 10 haljina s korzetima s kojima je počela graditi svoje poslovno modno carstvo koje joj je prošle godine donijelo preko 34 milijuna funti.

'To je odjeća koju želim nositi i sada, ali na svjež način', rekla je Victoria uoči predstavljanja kolekcije.

Muška odijela interpretirala je na izuzetno ženstven način, a dozu seksipilnosti donose korzeti kao ključni dio kolekcije. No nije riječ o korzetima kakve je Victoria nosila na vrhuncu slave, već o diskretnim korzetima ušivenim u pleteninu.

Korzeti u dnevnim outfitima, karirani uzorak s namjerno ostavljenim neporubljenim krajevima i savršeno krojeni kaputi koji su oduševili sve modne kritičare čine okosnicu nove jesensko-zimske kolekcije. No kritičari se slažu u mišljenju da su najbolji dio kolekcije kaputi, teški, predimenzionirani te s resicama na dnu. Suknje i haljine balon kroja možda nisu toliko nosive, no definitivno izgledaju jako udobno.

Sama Victoria Beckham na pozornici se pojavila u za nju neočekivanom izdanju, sivim vunenim hlačama, predimenzioniranoj vesti s kožnim detaljima na rukavima i bijelim Adidasovim tenisicama Stan Smith, podsjetivši na trenutak na dizajnericu modne kuće Celine Phoebe Philo.

Victoria priznaje da je bila sama sebi inspiracija: 'Ova kolekcija je dokaz neprestanog razvoja mog osobnog stila.' Sudeći po kolekciji i njezinim outfitima u zadnje vrijeme, dani vrtoglavo visokih štikli i utegnutih izdanja su iza nje. Victoria Beckham danas najviše cijeni udobnost.