ZA TOPLIJE DANE

Ultimativni modni hit sezone bez kojeg nećete moći

17.05.2016 u 07:32

  • +25

Trendi ogrtači za toplije dane

Izvor: Promo fotografije / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

Kao ultimativni hit aktualne proljetne i nadolazeće ljetne sezone pokazali su se lagani ogrtači preplavivši police dućana urbane mode

Nakon modne vladavine u hladnijim mjesecima, kardigani, ponča, kimona i dugi prsluci nalik kaputima i balonerima bez rukava, ovog proljeća i ljeta stižu u laganim verzijama, prilagođeni visokim temperaturama.

Pod zajedničkim nazivom ogrtača, ti su odjevni predmeti preplavili police dućana ulične mode zbog čega se ističu kao najveći hit sezone.

Kao najzanimljiviji primjerci ovih trendovskih komada ističu se lagane, heklane verzije ogrtača, često ukrašene cvjetnim kukičanim detaljima i resama. Osim ovakvih primjeraka, zanimljivim su se pokazale siluete ogrtača koje stižu u prozirnim materijalima zbog čega se izdvajaju kao odličan odabir pri izrazito visokim temperaturama, kada je potrebno njegovati formalan izgled.

Ove lagane krpice u dnevnoj varijanti odlično će izgledati uz šorc, traperice ili suknju, a u prohladnim ljetnim večerima pokazat će se odličnim rješenjem u kombinaciji s lepršavom ili uskom haljinom.

Stil sedamdesetih koji već neko vrijeme vlada modnom industrijom i stajlinzima uočljiv je i po pitanju trenda ogrtača koji, kako ih god kombinirali, daruju šik izgled i dojam modne neopterećenosti.