Uštipci nisu samo za poklade, oni su savršen slatki snack za večeru ili doručak, ali i izvrstan tradicionalni finger food za poslužiti gostima. Brzo su gotovi, a jedan su od dobrih, starih bakinih recepata
2 jaja
2 žlice šećera
malo ruma
2 jogurta
1/2 praška za pecivo
14 žlica brašna
Priprema:
Vilicom umutite jaja, šećer i rum toliko da se jaja u potpunosti razbiju i sjedine s ostalim namirnicama. U smjesu dodajte dva čvrsta jogurta i lagano umiješajte.
Na kraju u smjesu također lagano umiješajte brašno i prašak za pecivo, sve dok ne nestane grudica.
Od takve smjese žličicom radite noklice koje ćete ubacivati u vruće ulje, u svakoj turi toliko noklica da sve imaju mjesta isplivati na površinu. Ulja mora biti dovoljno da noklice u njemu mogu plivati.
Kada noklice isplivaju na površinu, pecite ih sve dok ne dobiju zlatnu boju. Tada ih okrenite na drugu stranu. Pržene uštipke vadite na salvetu koja će upiti višak masnoće... te ih poslužite vruće!
Svoje omiljene recepte s fotografijama možete nam poslati na lifestyle@tportal.hr, a mi ćemo najbolje objaviti na tportalu.