Nekoliko malih grešaka koje činite pri upotrebi sokovnika razlog su zašto iz voća i povrća ne izvlačite ono najbolje i najvrednije
Cijedite voće i povrće koje je bilo na sobnoj temperaturi
Nadate se osvježavajućem hladnom napitku? Ništa od toga ukoliko cijedite voće i povrće koje je bilo na sobnoj temperaturi. Ne morate se bojati da će sok biti previše hladan ukoliko koriste namirnice iz hladnjaka jer sam proces cijeđenja u sokovniku uzrokuje povišenje temperature soka za barem pet stupnjeva.
Ne izvlačite dovoljno soka
Kako biste izvukli što više soka iz zelenih listova povrća, zarolajte ih u kuglu prije nego što ih stavite u sokovnik. Na taj ćete način dobiti više soka jer će sokovnik cijediti povrće, a ne samo 'zrak'.
Unaprijed pripremate sok
Nemojte nikad cijediti sok 'za kasnije'. Idealno bi bilo da napravite taman toliko soka koliko odmah namjeravate popiti ili barem u narednih nekoliko sati.
Niste izbalansirali okus
Kad cijedite voće ili povrće gorkog ili trpkog okusa poput kelja, dodajte soku i poneki komad slatkog voća poput jabuke kako bi bio što ugodnijeg okusa.