Od svih recepata uvijek su najomiljeniji oni koji uz tek nekoliko sastojaka garantiraju ukusno jelo. Pečeno pile idealan je ručak za bilo koji dan u tjednu jer se ostaci mogu iskoristiti na više načina
Ako vam inače pečeno pile nije ukusno i sočno, evo nekoliko savjeta kulinarskih stručnjaka koji su svoje tajne otkrili za Yahoo Food
Sastojci:
cijelo pile težine do 1 kg
sol
crni papar
Priprema:
Operite i ocijedite pile pa ga prekrijte folijom i ostavite da preko noći odstoji na rešetkastoj podlozi i tanjuru, tako da višak tekućine ne zaprlja hladnjak. Pripremate li ga preko dana, Julia Bainbridge smatra da bi trebalo biti u hladnjaku oko šest sati. Zatim ga je potrebno držati na sobnoj temperaturi oko 40 minuta.
U međuvremenu pustite da se pećnica zagrije na 230 stupnjeva Celzijevih. Cijelo pile iznutra i izvana dobro natrljajte soli i paprom. Sada ga još samo trebate ispeći. Obično mu je potrebno oko sat vremena ili malo dulje. Svakako pustite da prođe 15 minuta prije rezanja kako bi se svi sokovi rasporedili i da ne bi bilo suho.