hit 2000-ih

Zaboravljene tenisice postaju 'nove Sambe': Svi ih nose, a još su jeftinije

07.09.2024 u 20:01

Bionic
Reading

Početkom 2000-ih svi su nosili Pumine Speedcat tenisice, koje su sada spremne u punom sjaju vratiti se na modnu scenu

Svako toliko pojave se tenisice koje postanu simbol pojedinog perioda. Ono što su u 2010-ima bile New Balanceove glomazne tenisice, u 2020-ima postale su Adidasove Sambe, a čini se kako je pred nama novi početak hit trenda.

Ako je suditi prema stajlinzima trendseterica na društvenim mrežama, street style izdanjima na Tjednu mode u Kopenhagenu ili outfitima manekenke Emily Ratajkowski, Pumine elegantne Speedcat tenisice spremne su obilježiti novu sezonu.

Puma Speedcat tenisice bit će jesenski hit

Ove tenisice bile su veliki hit početkom tisućljeća, kada su nošene kao gotovo neizostavan dio casual garderobe. Predstavljene su 1999., nadahnute motosportom i kao dio Pumine Sportstyle kolekcije.

  • +3
Puma Speedcat tenisice Izvor: Promo fotografije / Autor: Puma promo

Dizajn karakteriziraju mekana brušena koža i premium kožni detalji, a ono što ove ih čini prepoznatljivima je ikonični logo i silueta mačke u zlatnoj boji.

U skladu s nezasitnosti modnog svijeta za svime što se nosilo tijekom 2000-ih, vraćaju se nakon što su godinama bile zaboravljene i daleko od statusa must have komada koji su dugo uživale.

Emily Ratajkowski u Puma tenisicama

A da će ponovno postati kultni komad, možda čak i popularan poput 'sambica', prva je dala naslutiti upravo Emily Ratajkowski - jedna od najslavnijih manekenki današnjice čiji se urbani stajlinzi pomno prate i kopiraju među fashionisticama.

Lijepa brineta u proteklim tjednima nosila ih je na chic bijele haljine, trenirke i razne suknje, pokazujući sve čari njihove svestranosti i sposobnosti da u sekundi podignu čitav look.

Nosi ih i Dua Lipa

Na Sunny Hill festivalu u Kosovu nosila ih je i slavna pjevačica Dua Lipa, koja ih je kombinirala s trapericama i malim prozirnim topom, dok je nešo ranije crni par nosila u zavodljivoj sportskoj kombinaciji.

I influencerice poput Emili Sindlev i Baye Gorbunove također su prihvatile povratak Speedcata, stilizirajući ih sa svime, od nabranih mini suknji i čarapa do koljena do mikro kratkih hlačica i predimenzioniranih majica, učinivši ih još popularnijima.

Kako nositi Puma Speedcat tenisice?

Kao što smo mogli vidjeti na primjeru modnih poznavateljica, mogućnosti stiliziranja su beskrajne. Elegantna silueta ovih tenisica čini jednako prikladnima za haljine i krojene hlače, koliko i za trenirku ili mini suknju.

Kada je riječ o boji, crne ćete lako uskladiti i sa stajlingom u neutralnim tonovima, i s onime u jarkim, živopisnim bojama, dok će modeli u hit crvenoj boji svaki outfit podići na višu razinu.

Prednost je i pristupačna cijena. U usporedbi s popularni Adidas Sambama, koje se najčešće prodaju za 119 eura, Puma Speedcat tenisice dostupne su za 110 eura.

Ovo su najljepše turske glumice današnjice Izvor: Društvene mreže / Autor: Montaža: Neven Bučević