ODLIČNE KOMBINACIJE

Zar ovo nije prekrasna kuća?

03.06.2013 u 08:00

  • +7

Moderna kuća u prirodi

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Bionic
Reading

Sagrađen na dijelu već postojeće kuće, ovaj bajkoviti dom smješten u gradu Glen Echo, a američkoj saveznoj državi Maryland, jedna je od rijetkih tako modernih građevina u tom dijelu regije

Zadužen za moderan dizajn i izgled, arhitektonski studio Robert Gurney Architect osmislio je i realizirao moderan dvoetažni dom u gradu Glen Echo. Projekt se sastoji od dvije odvojene građevine, jedna predstavlja vlasnikov ured, a međusobno su odijeljene reflektirajućim ribnjakom.

Cijela kuća obložena je širokim daskama, što joj daje topao izgled te se savršeno uklapa u idilično prirodno okruženje. Uređenje interijera  jednostavno je i minimalno, pa tako prostor zauzimaju samo osnovni komadi namještaja prvenstveno ravnih i neupadljivih linija te neutralnih boja. Najveći ukras cijelome prostoru je sama priroda koja okružuje ovaj dom te se s interijerom uspješno spaja preko velikih staklenih stijena.

Kuću okružuje i zgodno umjetno jezerce iz kojega rastu biljke te koje romantično reflektiraju drveće i prirodu koji se nalaze oko ovog maštovitog doma.