IGRAJU NA SIGURNO

Zašto su domovi slavnih najčešće uređeni u bijeloj boji ili bež nijansama

08.01.2022 u 22:24

Bionic
Reading

Ako volite baciti oko na galerije domova slavnih, sigurno ste primijetili da većina tih interijera izgleda slično ili barem kao da ih je uređivao isti dizajner interijera. Unutrašnjost njihovih kuća i stanova obično je u neutralnim nijansama, a nerijetko izgledaju kao stranice luksuznih kataloga

Alicia Keys i njezin suprug Swizz Beatz žive u vili od betona i stakla na obali oceana za koju se priča da je bila inspiracija za dom Tonyja Starka u filmskom serijalu 'Iron Man'.

STAKLENI DVORAC

Alicia Keys počastila se ultramodernom kućom vrijednom 138 milijuna kuna, a evo kako izgleda

Pogledaj galeriju

Iako slavna glazbenica rado nosi boje, za potrebe snimanja videa u kojem pokazuju unutrašnjost svog luksuznog doma odjenula se u bijelu boju kako bi pokazala sve komade namještaja u istoj takvoj nijansi u svom pretežno bijelom domu, koji je pun pampas trave, udobnih kauča u boji ljuske jaja i komada namještaja i dekora u oku ugodnim svijetlim nijansama.

Kuća Alicije Keys Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Zanima vas kako je uređen doma Nicole Scherzinger? U bijelom, naravno. Kerry Washington? Bež na bež.

Kuća Kerry Washington Izvor: Društvene mreže / Autor: AD

Naravno, Kim Kardashian ipak ima najpoznatiji potpuno bijeli dom, koji je lišen boja zahvaljujući belgijskom dizajneru i Axelu Vervoordtu, inač dobrom prijatelju Kanyea Westa.

Kuća Kim Kardashian Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Dizajnerica interijera Maggie York kaže kako umirujući, pročišćeni dizajn zapravo predstavlja stvaranje utočišta daleko od svjetla reflektora pa ne čudi što brojne osobe pribjegavaju bijeloj boji i neutralnim bež nijansama.

  • +15
Kuća Chrisa Martina i Dakote Johnson Izvor: Profimedia / Autor: Zillow / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

'Mislim da se usred kaotičnog i užurbanog načina života slavne osobe žele vratiti u svoj dom, koji je mirno utočište i djeluje opuštajuće nakon napornog dana. Svježa jednostavnost modernog minimalizma stvara ugodno okruženje, pogotovo kad se balansiraju tople bijele boje s različitim teksturama', kaže York.

  • +42
Kuća Tyre Banks Izvor: Profimedia / Autor: IMP Features / IMP Features / Profimedia

A prema njezinim riječima, ovakav dizajn neće tako skoro izaći iz mode: 'Monokromatski minimalizam često se postiže nijansom bjelokosti, pomno odabranim dekorativnim elementima i mješavinom vintage komada. To zaista stvara osjećaj čistoće i mira. Iako je potpuno bijeli interijer trenutačno u trendu, sklona sam vjerovati da je bijeli interijer zapravo bezvremenski.'

Postoji nekoliko slavnih koji izbjegavaju privlačnost monokromatskog bijelog looka, poput Dakote Johnson i Hilary Duff, čija kuća ima kuhinju s uzorkom i kristale dovoljno velike da na njima mogu sjediti i djeca.

Kuća Dakote Johnson Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Kraljica burleske Dita von Teese je tijekom jedne svoje turneje izjavila da mrzi bijele zidove, tako da ne čudi što njezin dom krase ručno oslikani muralima s pticama i majmunima.

Kuća Dita Von Teese Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube