IDILA U PRIRODI

Zavirite u modernu obiteljsku kuću u Sv. Martinu na Muri

17.05.2013 u 08:00

  • +4

Kuća GV-17

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Bionic
Reading

Smještena u Svetom Martinu na Muri, obiteljska kuća koja nosi naziv GV-17 djelo je suradnje arhitektonskih ureda AVP arhitekti i Sangrada, a svojim izgledom odmah privlači pažnju te se izdvaja jedinstvenim dizajnom

S budžetom od 100 tisuća eura projektni arhitekti Aleksandra Duka i Vedran Pedišić ove godine upustili su se u projekt obiteljske kuće GV-17 u Sv. Martinu na Muri. Cilj projekta bio je stvoriti fleksibilan dom s dvije spavaće sobe koji će redefinirati arhetipsku ideju o obiteljskoj kući.

Osnovni zahtijeva vlasnika kuće bili su uživanje u pogledu s najvišeg dijela kuće te mogućnost korištenja vanjskog prostora tijekom cijele godine. GV-17, djelo je suradnje arhitektonskih ureda AVP arhitekti i Sangrada te je jedna od četiri različite vrste kuća koje čine resort Sv. Martin na Muri, a iz kuće okružene voćnjakom pruža se divan pogled prema gustoj šumi i čistoj prirodi.

Koncept je bio započeti od najjednostavnije oblika kuće te gornji dio 'zarotirati', čime su arhitekti stvorili oblik 'L', a naglašenim ulazom i natkrivenom terasom u prizemlju. Donja etaža podijeljena je u dvije razine koja slijedi prirodni pad terena na kojemu je kuća izgrađena. Prvi kat se sastoji od dvije spavaće sobe i galerije koja je otvorena prema terasi okrenutoj na zapad. S obzirom na orijentaciju kuće, vrlo lako je stvoren čist, elegantan i funkcionalan stambeni prostor.