za hladne dane

Zdrava, fina i brzo gotova: Ovaj recept za okrepljujuću juhu postat će vam omiljen

20.01.2024 u 14:29

Bionic
Reading

Juha je odličan izbor za svako doba godine, a tanjur tople i krepke juhe u vrijeme hladnih zimskih dana teško može zamijeniti. Jednom kada ga probate, ovaj recept pripremat ćete iznova i iznova

Tople juhe osnovno su jelo u jesen i zimu. S jedne strane nas tako lijepo griju, a s druge strane mogu biti izvor vrijednih vitamina i hranjivih tvari za naš organizam, ako baš poput ove, sadrži razno povrće. Za pripremu okrepljujuće juhice potrebni su kelj, mrkva, luk, poriluk, krumpir i celer. Dodajte vodu, malo začina i uživajte u okusu.

Potrebni sastojci:

  • 2 mrkve
  • 1 poriluk
  • 1 krumpir
  • 1 luk
  • 300 g kelja
  • 1 komad celera
  • bijeli papar
  • maslinovo ulje
  • sol
  • svježi peršin

Priprema:

Mrkvu, krumpir, celer i luk ogulite i nasjeckajte.

Odstraniti prvi sloj poriluka i krajeve te ga nasjeckajte. Kelj također nasjeckajte.

Stavite lonac na vatru, ulijte malo ulja i dodajte sve prethodno pripremljene sastojke.

Začinite i pirjajte nekoliko minuta.

Prelijte vodom i kuhajte oko 25 minuta.

Probajte i po potrebi dodajte sol i papar.

Gotovu juhu poslužite vrlo toplu u zdjelicama ili dubokim tanjurima i dodajte malo nasjeckanog peršina po vrhu.