Juha je odličan izbor za svako doba godine, a tanjur tople i krepke juhe u vrijeme hladnih zimskih dana teško može zamijeniti. Jednom kada ga probate, ovaj recept pripremat ćete iznova i iznova
Tople juhe osnovno su jelo u jesen i zimu. S jedne strane nas tako lijepo griju, a s druge strane mogu biti izvor vrijednih vitamina i hranjivih tvari za naš organizam, ako baš poput ove, sadrži razno povrće. Za pripremu okrepljujuće juhice potrebni su kelj, mrkva, luk, poriluk, krumpir i celer. Dodajte vodu, malo začina i uživajte u okusu.
Potrebni sastojci:
- 2 mrkve
- 1 poriluk
- 1 krumpir
- 1 luk
- 300 g kelja
- 1 komad celera
- bijeli papar
- maslinovo ulje
- sol
- svježi peršin
Priprema:
Mrkvu, krumpir, celer i luk ogulite i nasjeckajte.
Odstraniti prvi sloj poriluka i krajeve te ga nasjeckajte. Kelj također nasjeckajte.
Stavite lonac na vatru, ulijte malo ulja i dodajte sve prethodno pripremljene sastojke.
Začinite i pirjajte nekoliko minuta.
Prelijte vodom i kuhajte oko 25 minuta.
Probajte i po potrebi dodajte sol i papar.
Gotovu juhu poslužite vrlo toplu u zdjelicama ili dubokim tanjurima i dodajte malo nasjeckanog peršina po vrhu.