Dogodi li vam se koji put da razbijete jaje te vam ljuske upadnu u zdjelu, evo kako to izbjeći i uštedjeti vrijeme
U ovo blagdansko vrijeme većina će razbiti koje jaje više za kolače i razne delicije, pa nije naodmet prihvatiti savjet kako to pravilno učiniti i izbjeći upadanje dosadnih komadića ljuske u zdjelu.
Osim što ih je teško poslije vaditi iz jajeta, postoji mogućnost da sitne komadiće ljuske niti ne primijetite, pa ostanu u jelu ili nekoj slastici.
Kako točno treba razbiti jaje, najbolje ćete vidjeti u priloženom videu. Metoda je da jaje ne lupi o rub zdjele jer se tada ljuska lomi prema unutra i veća je šansa da se zalijepi za bjelanjak
Radije se preporuča da jajetom lagano lupkate s unutarnje strane zdjele dok ljuska ne popuca za cijeli krug. Zatim samo trebate razdvojiti dvije polovice ljuske i jaje ubaciti u zdjelu.