Jadna kvaliteta hrane koja se služi u zrakoplovima postala je šala među putnicima, ali ti obroci nisu samo bezukusni, nego i opasni
Emisija '20/20' američke televizijske mreže ABC objavila je koje su sve higijenske prekršaje otkrili FDA inspektori tijekom protekle četiri godine. Navode prljava i kontaminirana područja za pripremanje hrane, stare i pljesnive namirnice,namještenike koji ne peru ruke. I, da, žohare i miševe.
U jednom objektu, ABC izvješćuje, inspektori su pronašli žohare, komarce, prljavi pribor na policama, hranu koja nije stajala u hladnjaku. To ipak nije posve nova vijest. Još je 2010. godine izvještaj FDA pokazao da se avionska hrana priprema na neprimjerenim temperaturama, da se koristi prljava oprema i pribor, a da je stupanj higijene radnika vrlo nizak. U kuhinjama su inspektori nerijetko uočili žohare, muhe, miševe i druge dokaze nepravilne deratizacije.
To može objasniti incidente poput onog da su putnici Air Canade i Delte pronašli igle u sendvičima koji su im posluženi tijekom leta, a putnici na Qantasu crve u hrani.