Dekoracija hrane ponekad je vrlo važna ako imate goste ili neku svečanost. Ovaj recept na jednostavan način prikazuje koliko simpatično može izgledati torta s jagodama
Biskvit:
6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica brašna
Krema:
6 žutanjaka
500 ml mlijeka
5 žlica šećera
1 vanilin šećer burbon vanilija ili pola štapića vanilije
1 rum šećer ili 1 žličica ruma
6 žlica brašna
125 g margarina ili maslaca
Ostalo:
30 dag svježih jagoda
Malo kakaa za ukrašavanje
Postupak:
Ispecite biskvit u malom kalupu za tortu. Kad se ohladi, prerežite napola.
Za kremu umutite žutanjke, mlijeko, šećer i brašno i stavite kuhati na laganu vatru. Kremu kuhajte dok se ne zgusne te stavite hladiti. U ohlađenu kremu umiješajte 125 g margarina ili maslaca.
Slaganje torte:
U kalup za tortu stavite biskvit te ga natopite s malo toplog mlijeka i sokom koji su pustile narezane jagode. Na biskvit stavite polovicu na ploške narezanih jagoda te ih premažite polovicom kreme. Na to stavite drugi biskvit, isto ga natopite, pa opet jagode i ostatak kreme. Tortu možete ukrasiti 'mrežicom' od kakaa te s nekoliko cijelih jagoda. Recept nam je poslala čitateljica Ksenija Cajzek iz Varaždina.
Bez obzira na to jeste li majstor u kuhinji za najfinije keksiće ili najukusniju tjesteninu, javite nam se s receptom i osvojite poklone tportala. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najboljima ćemo poslati super poklone tportala