JONI MICHELL PORUČUJE

‘Bob Dylan je plagijator’

01.11.2013 u 07:48

Bionic
Reading

Kanadska rock glazbenica Joni Mitchell izjavila je za prosinačko izdanje glazbenog časopisa Uncut kako smatra da njezin kolega Bob Dylan, čije pjesme inače voli, zapravo i nije baš glazbeno nadaren, a nazvala ga je i plagijatorom

Volim mnogo Bobovih pjesama, no puno je posuđivao od drugih i svoj je zvuk u velikoj mjeri preuzeo od stare američke country glazbe, rekla je Mitchell u intervjuu, koji je u povodu svog 70. rođendana dala za kanadski radio i sada je prvi put tiskan.

'Nije kao da sam ga ja sada razotkrila. Ukrao je sve svoje stihove iz japanskog gangsterskog romana, čak mu je prijetila i tužba, no odbačena je. Rekao mi je jednom da godinama nije napisao pjesmu, a kad sam ga pitala tko ih onda piše, sve je sveo na vještinu', rekla je.

Mitchell kaže da ipak nije sasvim razočarana u njega, uz Leonarda Cohena smatra ga jedinim svojim suvremenikom, a cijeni što je pri stvaranju pjesama ulazio u uloge. S tim svojevrsnim maskama mogao je puno i prava je rijetkost da netko može tako dugo zadržati jedan takav dar, ocijenila je.