NAJVEĆA STRAST

Jolina ljubav 'teška' stotine tisuća kilometara

09.04.2015 u 12:00

Bionic
Reading

Joško Čagalj Jole za tportal otkriva sve o svojoj strasti prema motorima koje vozi od svojih tinejdžerskih dana, a na dva kotača dosad je prošao stotine tisuća kilometara

Iako je to manje poznato, pjevač je kupio prvi motor kad je radio kao konobar i nastupao bez pratećeg sastava. Jolina ljubav prema motorima počela je još dok je bio tinejdžer, otkad ih zapravo vozi.

'Najprije sam kupio Hondu CBR, pa sam neko vrijeme vozio Virago 1100, a vozio sam i Vespu... Prije sam više volio sportske motore, pa su mi se onda sviđali chopperi, a sada posjedujem motor koji je nešto između sportskog i choppera, VMAX. Njega vozim već četiri godine. Ranije sam nekako više vremena provodio u vožnji, ali otkad su mi se rodila djeca, ako moram birati hoću li se voziti na motoru ili s kćerima otići na more, svakako radije s njima odem na more', kaže Jole, a nekada je s prijateljima, dodaje, znao potegnuti do Opatije, Dubrovnika, Makarske...

'Kako sam zadnjih godina manje na dva kotača, a više u automobilu, godišnje na svom ljubimcu prevalim i nekoliko tisuća kilometara. Osim bavljenja motorom, imam još nekoliko hobija - planinarim, vrtim se oko broda, putujem...', otkrio je pjevač. Dodaje kako voli taj osjećaj kad sjedne na motor jer oduvijek obožava adrenalin.

'Volim visine, dubine, brzine. Ipak, kad sjednem na motor, nisam bajker koji izaziva sudbinu, nego jako pazim na to kako vozim. Svima bih preporučio da budu oprezni kad se uključuju u promet jer su motoristi više izloženi nego vozači u automobilima', ističe Jole. Dosad nije imao nikakvu nezgodu ni zgodu sa svojim motociklima, osim što mu je jednom susjed, zbog težine, pomogao pogurati motor na uzbrdici.


Jole uživa u vožnji motorom

'U mlađim danima znao sam sjesti na motor bez svjetla ili s nekim manjim kvarom na njemu, ali u zadnjih 20 godina redovito održavam svoje dvokotačne ljubimce, mijenjam gume i provjeravam štima li sve', rekao je Jole. Na pitanje zašto na motor sjedaju sredovječni muškarci i je li to zbog krize srednjih godina, odmahuje rukom.

'Guštam kad putujem Europom i vidim neke starije osobe koje voze motor te uživaju obilazeći mjesta, gradove, putujući s obiteljima ili s prijateljima. Lijepo je kad vidiš kako ti ljudi uživaju u slobodi i nesputanosti', kaže pjevač.