ASTRO ZANIMLJIVOSTI

Kakve nevolje vam sprema Venera?

08.08.2015 u 07:00

Bionic
Reading

Planet ljubavi - Venera - neko vrijeme će se 'kretati unatrag' na noćnom nebu, pa će uzrokovati nevolje na romantičnom planu i u svakodnevnom životu

Venera se nalazi u Lavu i pritom prividno nazaduje u odnosu na Zemlju. Takvo planetarno kretanje zove se retrogradacija (lat. nazadovanje) do 6. rujna. Budući da je Venera planet ljubavi, ljepote i estetike, razdoblja njenog nazadovanja služe nam da preispitamo što i koga volimo i cijenimo.

Mnogi astrolozi smatraju ovo razdoblje nepogodnim za stupanje u brak ili započinjanje nove veze. Ne preporučuje se ni ulaženje u veće financijske poduhvate.

Venerini retrogradni ciklusi povoljni su za izradu planova prihoda i potrošnje te za ponovno promišljanje o osobnim vezama.


Oprez sa šminkom i frizurom

Budući da Venera diktira sve vezano za ljepotu i estetiku, njen retrogradni ciklus nije pogodan za veće kozmetičke zahvate, promjenu frizure i odjevnog stila, preuređivanje prostora i drugo.

Također, budući da se Venera povezuje s društvenim događajima, organizirane zabave i druženja vjerojatno se neće odvijati onako kako su prvotno zamišljena.

Na ljubavnom planu, tijekom ovog razdoblja ostvarivanje bliskosti s partnerom može biti otežano. Izgledno je fokusiranje na partnerove nedostatke i prigovaranje zbog njih.

Odgodite važne ljubavne odluke

Bivši bi partneri opet mogli ući u vidokrug, a krhke bi veze mogle puknuti. Međutim, čvrste će veze preživjeti čak i ako je u njima bilo trzavica.

Kome su na umu kratke veze bolje će se provesti od onog tko sanja o dubokoj povezanosti i romantici. Za slobodnjake ovo je vrijeme pogodno za eksperimentiranje i zakazivanje spojeva.

Naša je percepcija sada iskrivljena pa bismo na koncu retrogradnog ciklusa mogli žaliti što smo nekoga pogrešno procijenili. Krupnije ljubavne poteze najbolje je sačuvati za razdoblje po svršetku retrogradnog kretanja 6. rujna.

I na novčanom i imovinskom planu nastojte odgoditi velike troškove ili financijske odluke. Neke nabavke ili krediti realizirani u ovo vrijeme mogu vam uzrokovati dugoročne probleme.