NEKAD I SAD

Prepoznajete li mladog Springsteena?

06.11.2015 u 21:40

Bionic
Reading

Američka rock legenda Bruce Springsteen godinama svojim mladenačkim i neslomljivim glazbeničkim duhom, kao i svojom glazbom, oduševljava sadašnje, ali i neke nove obožavatelje. Kao i u osamdesetima, i danas je ostao vjeran svojim zulufima i razbarušenoj kosi, danas prošaranoj sijedima, ali i rokerskom stilu odijevanja

Žene su nekad uzdisale za slavnim rokerom, a on i danas plijeni pažnju svojim dobrim izgledom. Iako su neke njegove kolege podlegle botoksu, Boss se ne da. On svoje bore zna nositi, a imidž uglađenog rokera nije promijenio još od 80-ih, kada je objavio jedan od svojih legendarnih albuma, 'Born in the U.S.A.', prodan u 15 milijuna primjeraka, čime je postao jedan od najprodavanijih svih vremena.

Boss je upravo na 35. godišnjicu svoje turneje 'The River Tour' objavio novu live snimku 'Ramrod' iz Tampe u Arizoni. Time je nadopunio kolekciju svojih najvećih hitova nikad objavljenim materijalom sa studijskih snimaka od 1979. do 1980. 'The River' je Springsteenov peti studijski album i objavljen je 17. listopada 1980, a kao dvostruki album bio je na broju 1 na američkoj ljestvici albuma Billboard 200.

Na njegovoj novoj 'The Ties That Bind: The River Collection', koja izlazi 4. prosinca, nalazi se i jednosatni dokumentarac 'The Ties That Bind', u kojem se rock pjevač, kantautor i gitarist prisjeća tog važnog razdoblja kada je nastajao album.

Springsteenova superuspješna karijera ušla je u peto desetljeće, a na veselje fanova, nema nekih naznaka da bi se uskoro mogao ostaviti gitare i mikrofona. Nadimak Boss mu dobro stoji, a dobio ga je kao mladić još šezdesetih jer bi na sebe uzimao zadatak da naplaćuje gaže za bend.

I u privatnom životu cvjetaju mu ruže. S Patti Scialfa, pjevačicom iz svog benda, u braku je 22 godine. Iako se 2009. pisalo da ju je prevario s kućanicom Ann Kelly, pjevač je to demantirao. Nagađalo se da će ga Patti ostaviti, no ona mu je oprostila. Bruceu to ne bi bio prvi put da 'šara' - zbog Patti je ostavio glumicu Julianne Phillips, s kojom je bio četiri godine u braku.

Bruce i Patti žive u New Jerseyju te posjeduju farmu konja pa su ­troje njihove djece, 21-godišnji Evan James, 24-godišnja Jessica Rae i 25-godišnji Samuel Ryan, odlični jahači.


Roker je 22 godine u braku s pjevačicom Patti Scialfa

Springsteen i danas dobro praši rock, no pogledajte kako je to radio 80-e: