13. TRAVNJA ISPRED KINA EUROPA

Pulski željomat stiže u Zagreb

08.07.2013 u 14:45

Bionic
Reading

Svi filmoljupci pozvani su da se točno tri mjeseca prije početka 60. festivala igranog filma pridruže ove subote, 13. travnja, ispred kina Europe, Varšavska 3, u Zagrebu s početkom u 11 sati puhanju Festivalske rođendanske torte i zažele...

Želje se ne izgovaraju naglas, ali će se slika tog osobnog trenutka sačuvati jer svako gašenje svjećica bilježi kamera, a fotografije se objavljuju na www.pulafilmfestival.hr. Na taj način lica ljudi koja oduvijek sačinjavaju identitet Festivala igranog filma, dobivaju svoju 'doslovnu' dimenziju, ali i trajnu uspomenu.

Događanje 'Zaželi…' zamišljeno je kao druženje te početak proslave nadolazećeg rođendana u društvu građana, predstavnika hrvatske filmske umjetnosti (glumaca, redatelja te ostalih filmskih djelatnika), predstavnika hrvatske kulture i organizatora Festivala.

Naime, povodom 60. festivala krenula je kampanja koja polazi od neosporne činjenice da su slavljenici 60. rođendana Film, Publika i Festival. Na Festivalu, tom točnom 'mjestu gdje treba u srpnju biti', ispunjavaju se ljetne želje i stvaraju zapisi u trajnom pamćenju.


U Zagrebu će Festivalska kutija 13. travnja biti od 11 sati postavljena ispred Kina Europa, a zatim 14. i 15. travnja u foajeu Kina Europa, kao i u slučaju kiše u subotu. Potom će od 16. do 25. travnja biti smještena u kinu Cinestar u Branimir centru. Nakon Zagreba svoje će želje moći zaželjeti i građani u drugim hrvatskim gradovima (Osijek, Zadar, Rijeka…) u koje će Festivalska kutija 'Zaželi…' otputovati.