ASTRO ZANIMLJIVOSTI

Retrogradni Merkur donosi dva tjedna zbrke

22.09.2015 u 09:14

Bionic
Reading

Retrogradni Merkur je u Vagi i neće tako skoro nastaviti svoje normalno kretanje. To će uzrokovati mnoge nesporazume, pa je mudro čuvati se loših astroloških utjecaja

Merkur je 17. rujna počeo retrogradno (prividno nazadujuće) kretanje znakom Vage, što će trajati do 9. listopada. U iduća dva tjedna ovaj planet vratit će se s 15 do nula lučnih stupnjeva Vage pa bi najoprezniji morali biti rođeni u prva dva tjedna Ovna, Raka, Jarca i same Vage.

Kao planet komunikacije, retrogradni Merkur unosi zbrku na brojna područja života. Budući da vlada aktivnostima kao što su govor, slušanje, pregovaranje, ugovaranje, kupoprodaja, putovanje, prijevoz, dostava i slično, sva ova područja pogođena su kada je Merkur u retrogradnoj fazi.


Čega se moramo čuvati

Do 9. listopada nije preporučljivo sklapati ugovore, donositi važne odluke ni pokretati nove poslove. Kad je Merkur retrogradan, izgledniji su kašnjenja, zastoji i druge komplikacije. To je vrijeme kada smo nemarniji prema novcu, dokumentima i podacima pa bismo ih mogli zametnuti.

Možete očekivati sitne kvarove na uređajima, puknuće gume, curenje baterije, zametanje punjača, slanje poruke na pogrešan broj ili adresu, nedostupnost ljudi koje tražite i slične incidente koji nisu fatalni, ali troše puno živaca.

Obratite pozornost na ono što govorite ili pišete jer biste se mogli nekome zamjeriti ili ostaviti neželjen dojam. Planovi koje ste donijeli mogli bi se izjaloviti, a dana obećanja pokazati lažnima ili neostvarivima.

Retrogradni Merkur ima i pozitivnu stranu. Ovo je razdoblje najpogodnije za pospremanje doma ili radnog prostora, odbacivanje suvišnih stvari, vođenje dnevnika ili evidencije, vježbanje joge, meditacije ili autogenog treninga.