ASTRO KOMPATIBILNOST

Strijelci i Lavovi bit će povezani cijeli život

17.12.2014 u 11:48

Bionic
Reading

Povezanost s braćom i sestrama jedan je od najdubljih i najsloženijih odnosa u životu. Uz nebrojene zgode i sjećanja iz djetinjstva, braća i sestre dijele povjerenje i iskrenu ljubav. No takav se odnos može i prilično zakomplicirati kada je riječ o rivalstvu i različitim osobnostima. Otkrijte slažete li se sa svojom sestrom ili bratom i kako možete dodatno poboljšati odnos

VATRENI ZNAKOVI

Strijelac i Ovan

Ova dva vatrena znaka sjajno se nadopunjuju. U njihovom će domu uvijek biti veselo jer su puni energije i u stalnoj potrazi za uzbuđenjem. Ovan će biti pokretač zbivanja, a znatiželjni Strijelac u stopu će ga slijediti. Zajedno će smišljati mnoge nestašluke i roditeljima zadavati glavobolje. Najbolji su prijatelji pa ni povremene svađe neće ugroziti njihov odnos.


Strijelac i Lav

Od malih su nogu najbolji prijatelji i nikad se ne razdvajaju. Oboje su znatiželjni, dobronamjerni i puni ideja za unošenje zabave u svakodnevicu i izazivanje ljutnje roditelje. Imat će isto društvo, a tijekom odrastanja jedno će se drugom povjeravati i zajedno prolaziti kroz sve faze adolescencije. I u odrasloj dobi spona koja ih veže bit će neraskidiva.

Strijelac i Strijelac

Roditeljima koji imaju dva malena Strijelca nikad neće biti dosadno. Oni su maštoviti, kreativni i radoznali pa će stalno smišljati nove igre i načine zabave. Pritom nemaju mjere pa njihova igra često preraste u nestašluk. Dva se Strijelca razumiju i jedan drugom čuvaju leđa. I u odrasloj su dobi nerazdvojni. Imaju kratak fitilj, no njihova povezanost neće biti ugrožena ni pokojom svađom.

ZEMLJANI ZNAKOVI

Strijelac i Bik

Smirenom i promišljenom Biku potreban je netko poput Strijelca tko će ga opustiti i poticati na razne aktivnosti. Bik je kućni tip koji ne vole promjene dok Strijelac ne podnosi monotoniju i rutinu. Unatoč tome, dobro će se slagati jer dijele ljubav prema hedonizmu i zajedno uživaju u životu. Biku će smetati to što se na Strijelca ne može osloniti, no prihvatit će ga jer zna da je dobronamjeran.

Strijelac i Djevica

Iako se vole, Strijelac i Djevica teško se mogu složiti. Zahtjevna i kritična Djevica usporavat će Strijelca i spuštati ga na zemlju, što ovaj entuzijast poznat po obilju ideja ne može prihvatiti. Često ne uspiju ostvariti bliskost koju imaju neka druga braća i sestre, no unatoč tome znaju da se mogu osloniti jedno na drugo. To je ujedno najjača karika ove veze.

Strijelac i Jarac

U ovoj će vezi Jarac preuzeti ulogu ozbiljnijeg i odgovornijeg člana obitelji pa će Strijelac često imati osjećaj da mu je Jarac roditelj. Jarcu smeta Strijelčev nonšalantan odnos prema životu i obavezama, no na njega je slab pa će ga štititi pred roditeljima. Iako nikad neće biti posebno bliski, Strijelcu će mnogo značiti spoznaja da se na svog brata ili sestru uvijek može osloniti.


ZRAČNI ZNAKOVI

Strijelac i Blizanci

Ova dva zvrka imaju slične poglede na svijet pa provode mnogo vremena zajedno, no među njima uvijek postoji rivalitet. Od malih nogu Blizanac je aktivan i pun ideja koje će naivni Strijelac smatrati sjajnima, iako se roditelji s time neće slagati. Izvodit će razne nestašluke, za koje će krivicu uglavnom snositi dobronamjerni Strijelac. Bolje se slažu u kasnijoj dobi, kad su oboje ozbiljniji i zreliji.

Strijelac i Vaga

Iako su njihove osobnosti prilično različite, i Vaga i Strijelac imaju znatiželjne umove. Strijelac je individualan igrač, a Vagu više privlače timska postignuća. Kad se svađaju, Strijelac će biti taj koji će imati izljeve bijesa. Vaga će se ponašati kao da je sve u redu dok će potiho sabotirati Strijelca.

Strijelac i Vodenjak

I da nisu rodbinski povezani, Strijelac i Vodenjak bi se brzo prepoznali i započeli neraskidivo prijateljstvo. Od rane dobi su nerazdvojni. Oboje su avanturisti koji vole život i raduju se svakom novom danu. Njihova svakodnevica bit će ispunjena zabavnim igrama, druženjem i pokojom nepodopštinom. Razumiju se i uvažavaju pa među njima nema ljubomore i rivaliteta.

VODENI ZNAKOVI

Rak i Strijelac

Različite osobnosti čine njihov odnos prilično izazovnim. Strijelac će nehotice vrijeđati osjetljivog Raka nespretnim izjavama i opaskama, ne shvaćajući da je ovaj iskreno povrijeđen. S druge strane, Rak će Strijelca doživljavati bezobzirnim i okrutnim. Što budu stariji, to će se više razumijevati i bolje prilagođavati jedno drugome.

Strijelac i Škorpion

Škorpion i Strijelac će imati uzbudljivo djetinjstvo. Iako Strijelac u pravilu ima povjerenja u ljude, to vjerojatno neće tako lako ostvariti s bratom ili sestrom Škorpionom. Oboje će morati uložiti puno truda u zajednički odnos. Kada odrastu, naučit će se poštovati, ali će uvijek osjećati malu distancu.

Strijelac i Ribe

Oboje su sanjari koje lako ponese maštovita ideja pa bi mogli jedno drugo ohrabrivati u nerealnim očekivanjima. Ipak, različiti karakteri često su prepreka u ostvarenju bliskosti pa će ovaj odnos biti pun uspona i padova. Dok je Strijelac direktan i bez dlake na jeziku, Riba je nježna i osjetljiva pa će je njegove riječi i postupci izbacivati iz takta.