'FILM EDITING MASTERCLASS IV'

Studenti pet europskih filmskih škola u Grožnjanu

16.10.2013 u 11:46

Bionic
Reading

Ovogodišnje, četvrto izdanje radionice pod imenom 'Film Editing Masterclass' održava se u izdvojenom nastavnom prostoru Akademije dramske umjetnosti u pitoresknom Grožnjanu od 14. do 19. listopada. U programu sudjeluju studenti i profesori ADU-Zagreb, FAMU-Prag, HFF-Berlin, PWSFTviT-Lodz, VŠMU-Bratislava i FDU-Beograd

Radni program sastoji se od dnevnih radionica uz mentorstvo internacionalnih profesora te predavanja 'Work in progress' na kojima će gosti predstaviti probleme i rješenja u postprodukciji svojih filmova ('Le Grand Cahier' i 'Obrana i zaštita'). Na završnoj projekciji svojih radova studenti će upoznati profesore i kolege s rezultatima stvaralačkog rada tijekom radionice, sudjelovati u izlaganjima i raspravi o dojmovima sudionika radionice o svakom pojedinom radu.

Studenti ADU tako imaju priliku intenzivno raditi s profesorima iz najpoznatijih europskih filmskih škola na stranim materijalima profesora-mentora, dok će europski studenti izraditi kratke filmove uz mentorstvo hrvatskih profesora s ADU na materijalima iz domaćih, kao i američkih filmova.

Radionica u Grožnjanu, kako ističu studenti, idealno je mjesto za osobni i kreativni razvoj svih sudionika, kao i prilika za druženje s kolegama iz raznih zemalja Europe.