U TVORNICI KULTURE

Ulaznice za koncert Everlasta od danas službeno u prodaji

18.02.2014 u 10:56

Bionic
Reading

Ovaj koncert mnogi su strpljivo čekali godinama, a upravo će takve obožavatelje ugodno iznenaditi vijest da su ulaznice od danas, od 9 sati ujutro u prodaji, pri čemu će prvih stotinu ulaznica moći kupiti po cijeni od 100 kuna. Nakon toga cijena će iznositi 130 kuna u pretprodaji te 150 kuna na dan koncerta

Erik Francis Schrody, legendarni frontmen velikana House Of Pain, u glazbenom svijetu poznatiji pod imenom Everlast, prvi put dolazi u Hrvatsku i to 12. svibnja u Tvornicu Kulture! Everlast će na zagrebačkom koncertu izvoditi stvari s posljednjeg albuma 'The Life Acoustic', ali na setlisti će se naći i svjetski popularne pjesme poput 'What it's like', 'Jump around', 'White trash beautiful' i 'Put your lights on' koju u originalu izvodi sa Santanom. Schrody je angažirani pjesnik, poeta koji kroz svoju glazbu, inteligentno kritizira nepravdu i probleme koji se u današnjem svijetu događaju pojedincima,grupama,narodima i manjinama. Svoju poetičnost Everlast izražava u zanimljivoj glazbenoj kombinaciji, koju bi mogli nazvati kombinacijom rapa, bluesa i rocka.

 

Rođen je 18. kolovoza 1969. u New Yorku u obitelji irskog podrijetla. Svjetsku slavu duguje ogromnom hitu 'What It's Like' koji i dan danas bilježi sjajan airplay. Spomenuti single skinut je s njegovog najpoznatijeg albuma 'Whitey Ford Sings the Blues' objavljenog 1998. za koji je dobio dvostruku platinastu ploču u SAD-u i prodanog u gotovo 4 milijuna primjeraka. Godine 2000. Everlast je osvojio i Grammy za suradnju sa Santanom za pjesmu 'Put Your Lights On'.

Santana feat. Everlast - 'Put Your Lights On'

Tri nominacije za Grammya, sedam studijskih albuma ('Forever Everlasting', 'Whitey Ford Sings the Blues' za koji je u SAD-u dobio zlatnu ploču, 'Eat at Whitey's', 'White Trash Beautiful', 'Love, War and the Ghost of Whitey Ford', 'Songs of the Ungrateful Living', 'The Life Acoustic'), mnogobrojni singlovi i suradnja s najboljim svjetskim umjetnicima (Madonna, Carlos Santana, Cypress Hill, Snoop Dogg…) pokazatelji su Schrodyeve inovativnosti i fantastične glazbene sposobnosti preskakanja iz jednog žanra u drugi. Amsterdam, Dublin, Glasgow, Manchester, Linz, London, samo su neki od gradova koje će Everlast posjetiti na ovom dijelu turneje, a za sada je posljednji u nizu baš Zagreb.

Ulaznice možte kupiti putem eventim.hr na svim prodajnim mjestima Eventima.