Pjevao tri dana nakon operacije

Alen Islamović u invalidskim kolicima stigao na koncert Bijelog dugmeta

30.06.2024 u 17:40

Bionic
Reading

Na oduševljenje brojnih generacija obožavatelja u regiji, jedan od najvećih rock and roll sastava s područja bivše države, ponovno nastupa nakon skoro 20 godina od posljednjih koncerata koje su održali 2005. u Zagrebu, Sarajevo i Beogradu. U sklopu dugoočekivane turneje 'Doživjeti stotu', s kojom Bijelo dugme proslavlja 50 godina, nastupili su u Kragujevcu gdje je

Slavlje Bijelog dugmeta je krenulo 11. svibnja u Sarajevu, gdje je sve i počelo 1974. i gdje je Goran Bregović oformio legendarni bend. Obilježili su drugu večer Arsenal festa 2024 u Kragujevcu, a zanimljivo je da je Alen Islamović dovezen u invalidskim kolicima.

Slavnom glazbeniku je pukla tetiva dok je igrao tenis pa je operiran u Somboru. Na binu u Kragujevcu se popeo uz pomoć štaka i priredio spektakl uprkos tome što je sve vrijeme sjedio.

  • +4
Bijelo dugme na Arsenal Festu Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: M.M./ATAImages/PIXSELL

'S potrganom Ahilovom tetivom i izvršenom operacijom prije četiri dana koja je obavljena u Somboru, stigao sam na koncert u Kragujevac 28. lipnja na proslavu 50 godina Dugmeta jer nisam htio propustiti tu prekrasnu večer', napisao je pjevač na Facebooku i zahvalio se publici u Kragujevcu.

Retro tenisice koje ćemo viđati posvuda Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr

Inače, prvi koncert Bijelog dugmeta u Hrvatskoj održat će se u ambijentu starorimskog kamenoloma Cave Romane u Vinkuranu pored Pule, i to u nedjelju 25. kolovoza. Na turneji ne pjeva Željko Bebek. On i Bregović koji skoro 20 godina nisu komunicirali, nedavno su se sreli u Zagrebu, no nije pao dogovor o ponovnoj suradnji.

to im nije prvi put

[FOTO] Članovi Bijelog dugmeta posvađali se na pozornici, Tifa napustio binu zbog Alena: 'Što će on meni upadati u pjesmu'

Pogledaj galeriju

Problem je nastao jer Bebek ima poseban uvjet. Prema pisanju Kurira, Bebek je u slučaju da pristane s Dugmetom raditi turneju, htio da na pozornici bude i njegov sin, no Bregović 'tim uvjetom nije oduševljen jer je htio da na turneji sviraju samo članovi benda'.

u hnk-u

Obitelj Bebek u rijetkom zajedničkom pojavljivanju: Sin Zvonimir se 'fura' na tatu

Pogledaj galeriju