PRELIJEPA GLUMICA

Angelina Jolie iskreno o godinama: 'Imam 49. Osjećam se kao starija žena i prihvaćam to'

04.09.2024 u 21:13

Bionic
Reading

Angelina Jolie, koja će iduće godine u lipnju proslaviti okrugli 50. rođendan, kaže da se osjeća kao 'starija žena' te da je sasvim OK s tom spoznajom

Zvijezda filma 'Maria' o životu legendarne operne pjevačice Marije Callas, za koji je dobila samo brojne pohvale publike i kritičara, u nikad iskrenijem intervjuu za IndieWire na Telluride Film Festivalu istaknula je da je svoje starenje dobro prihvatila.

Jolie kaže da maksimalno iskorištava sve ono dobro što dolazi sa starenjem.

U dijelu intervjua govorila je o tome da danas gleda na glazbu i umjetnost iz posve drukčije perspektive nego kad je bila mlađa.

'Imam 49 godina. Osjećam se kao starija žena i prihvaćam to. Kada sam bila mlađa, postojala je određena glazba ili određeni zvukovi koji su odgovarali onome što sam tada osjećala: zaljubljivala sam se, nešto me je zanimalo - ili što god kroz što sam tada prolazila', objasnila je.

  • +11
Angelina Jolie Izvor: Profimedia / Autor: Pool Photo Events 04/ipa-agency. / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dobitnica Oscara istaknula je i da je jako fascinirana operom.

'Ne postoji ništa što vas toliko ispunjava osjećajima kao opera. Neke su opere tako lijepe, tako pune nade i tako pune čežnje. Opera je velika. Veća je nego što si dopuštamo osjećati u svakom trenutku', kaže glumica i poznata humanitarka. U filmu Pabla Larraina posve je ušla u lik Marije Callas, a učenje o operi kao umjetničkoj formi te o borbama pjevačice pomoglo joj je da se poistovjeti s njom.

Zaljubljena u glazbu

Rekla je i da je 'otkrivanje, stvarno slušanje opere - osjećaj koji se ne da opisati'.

odličan odabir

Angelina Jolie oduševila u Veneciji: Klasični baloner nikad nije izgledao bolje

Pogledaj galeriju

'Većina ljudi nosi veliku količinu boli. I velik dio Marijine umjetnosti bilo je istraživanje dubine emocija s kojima se mogla povezati jer je nosila u sebi dosta toga. Tako da se nikada ne bih pretvarala da je potpuno razumijem, ali nisam sigurna da je to bila nesreća koliko je to bio odnos prema dubokom osjećaju života i tragedije', dodala je.

Tijekom konferencije za novinare na Venecijanskom filmskom festivalu 29. kolovoza Jolie je govorila i o tome koliko je njezin glazbeni ukus evoluirao s godinama i iskustvom.

'Bila sam više pankerica. Voljela sam svu glazbu, ali vjerojatno sam slušala npr. The Clash više od većine, a kako sam starjela, sve više i klasičnu glazbu, operu. Mislim da postoji nešto što još uvijek volim u glazbi koju sam voljela kada sam bila mlađa, tako da ću i dalje slušati The Clash', rekla je.

Inače, još 2021. Jolie je britanskom Vogueu govorila o starenju i želji da uđe u 50-e.

'Volim biti starija. Osjećam se mnogo bolje i ugodnije u 40-ima nego kada sam bila mlađa. Možda zato što... ne znam... možda zato što moja mama nije dugo živjela, pa postoji nešto u tim godinama što mi se čini kao pobjeda, a ne kao tuga. Veselim se svojim 50-ima', rekla je tada glumica, čija je majka Marcheline Bertrand umrla 2007. u 56. godini od raka.