njena najveća NAVIJAČICA

Baka Donne Vekić bdije i gleda svoju unuku: Opisala je njezine početke

03.08.2024 u 16:40

Bionic
Reading

Naša teniska zvijezda, Donna Vekić danas igra finale na Olimpijskim igrama i ispisuje povijest domaćeg tenisa. Cijela je Hrvatska je uz nju, a posebno njezin Osijek, u kojem se sprema i veliki doček. Najglasniji navijači su joj majka i otac, ali i baka, Lidija Vekić o kojoj tenisačica vrlo često priča

Sjajna, nikad bolja Donna Vekić danas na Olimpijskim igrama igra jedan od najvažnijih mečeva u povijesti hrvatskog tenisa, dvoboj za zlatnu olimpijsku medalju protiv Kineskinje Qinwen Zheng.

Usadila joj sportske gene

Sve mečeve gleda i pratila svaki njezin potez i s puno emocija proživljava, njezina baka, Lidija Vekić. Bivša nastavnica tjelesne i zdravstvene kulture uz unuku je od malih nogu, a u nju je usadila tu istu ljubav prema sportu. Baka ju je vodila na gimnatsiku, ali kad je jednom uhvatila reket, bilo je jasno što će bit njezin životni put.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

'Emocije su do neba, znala da će uspjeh doći, vjerovala sam u nju. Stalno sam joj govorila sam joj da je Wimbledon veličia i sve ali da su Olimpijske igre su nešto posebno, najveće što postoji', ispričala je za Dnevnik Nove TV.

BIVŠA PREDSJEDNICA

Kolinda se vratila na tribine: Donnu Vekić srčano je bodrila na putu do finala

Pogledaj galeriju

Izdvajala se od ostale djece

'Ona je bila uporna od prvog dana, jedva je virila iznad mreže. Njen rođendan, slavi se, puno dvorište gostiju, ona zna svoje vrijeme kada ide spavati, doviđenja svima, pusa, i ja odoh, sutra je ujutro trening', ispričala je Donnina baka za RTL. Ranije je otkrila da joj je unuka bila 'poprilično živahna te da je stalno je plesala i iskrila životom'.

Inače, Lidija Vekić je otkrivala mnoge talente pa i Davora Šukera, a Donnin pradjed bio je trener veslača i nogometaša. Mama Brankica joj se bavila gimnastikom, a tata Igor je bivši golman NK Osijek.

  • +5
Donna Vekić Izvor: Profimedia / Autor: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia