sporna noć

Bivša asistentica tuži Kanyea Westa za seksulni napad. Spominje se i P Diddy

13.10.2024 u 08:21

Bionic
Reading

Bivša asistentica Kanyea Westa podigla je tužbu protiv slavnog repera. Optužuje je ga da ju je drogirao i seksualno napastvovao na studijskoj sesiji koju su zajedno vodili on i Sean 'Diddy' Combs

Lauren Pisciotta, koja je radila za Kanyea Westa od 2021. do 2022., navodi u izmijenjenoj tužbi, kako doznaje People, da je slavni reper seksualni napad nakon što joj je poslužio piće u koje je bila umiješana droga.

Kanyeovi odvjetnici još uvijek bez komentara

Pisciottine tvrdnje dio su njezine prethodne tužbe protiv Westa zbog nezakonitog otkaza, u kojoj je tvrdila da je bila izložena njegovim eksplicitnim tekstovima, pornografskim fotografijama, video zapisima i telefonskim pozivima prije nego što je otpuštena. Naime, Lauren Prisciotta počela je surađivati ​​s Kayne Westom u srpnju 2021. kako bi pomogla na njegovoj ženskoj modnoj liniji Yeezy te je surađivala i na njegovom albumu Donda iz 2021.

Ove muškarce je ljubila Jennifer Lopez Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević, Profimedia

Kanyeov odvjetnik još nije komentirao ove nove optužbe. No, reperov pravni zastupnik prethodno je zanijekao druge Pisciottine navode iznesene u njezinoj prvoj pritužbi iz lipnja 2024. i dodao da će 'podnijeti tužbu protiv gđe Pisciotte.'

Piće pomiješano s drogom

Prema sada izmijenjenoj tužbi koju su People dobio na uvid, a podnesena je 8. listopada Okružnom sudu u Los Angelesu, Pisciotta tvrdi da ju je West, prije nego što je radila za njega, pozvao u studio u Santa Monici u Kaliforniji, gdje su 'pića bili su posluženi ostalim prisutnima, nakon čega je uslijedila uputa da svi moraju piti ako žele ostati.'

Prema tužbi, studijsku sesiju zajednički su vodili West i Combs. Iako je Combs u izmijenjenoj tužbi naveden kao sudomaćin događaja, Pisciotta u ovom trenutku ne optužuje bivšeg glazbenog mogula - koji sada u zatvoru čeka suđenje za trgovinu ljudima i reketiranje - za bilo kakve prijestupe.

U podnesku se dalje navodi da je Pisciottino piće - koje joj je navodno poslužio asistent u studiju na Westov zahtjev - bilo 'pomiješano s neidentificiranom drogom'. A Lauren se nakon nekoliko malih gutljaja osjećala dezorijentiranom. Kako navodi, osjećala je da manje kontrolira svoje tijelo i govor, a sjećanja na tu noć su joj u magli. Prema podnesku, Pisciotta se sljedeći dan probudila 'osjećajući se fizički bolesno i zbunjeno' i osjećala se 'posramljeno i neugodno' jer se nije mogla sjetiti što se dogodilo nakon što je popila piće.

Godinama nije znala što se dogodilo

Godinama je Westova bivša asistentica mislila da je malo previše popila i osramotila se na radnom događaju. Mnogo kasnije - nakon što je West angažirao Pisciottu kao - ona kaže da je reper navodno prvi put spomenuo dotičnu noć. Tijekom razgovora, West je rekao Pisciotti da su se 'jednom malo podružili', misleći na večer u studiju u Santa Monici gdje se dogodio navodni napad. Nakon što je Pisciotta navodno rekla Westu da se ne sjeća studijske sesije, West se nasmijao i rekao joj da 'žene vole reći da se ne sjećaju', prema pritužbi.

'Sve do tog trenutka, neposredno prije tog razgovora, tužiteljica nije bila svjesna da je te studijske večeri bila izložena nasilju i seksualnom zlostavljanju od strane Kanye Westa', stoji u dokumentu.

Napad u hotelskoj sobi

Na drugom mjestu u pritužbi, Pisciotta je navela da je u srpnju 2021., tijekom 'radionice albuma' u hotelu St. Regis u San Franciscu, West agresivno lupao na vrata njezine hotelske sobe u 6 ujutro, probudio je, prisilio 'da se skloni u njezinu sobu' i rekao da mora koristiti njezin tuš jer njegov nije u funkciji. Pisciotta navodi da joj je West kasnije prišao i 'ispustio svoj ručnik', prije nego što je 'pokušao silom gurnuti svoje golo tijelo na njezino lice' i te je ignorirao njezine molbe da prestane. Prema pritužbi, West je brzo otišao nakon što je rekao 'oprosti', a nakon toga cijelog dana se ponašao kao da se ništa nije dogodilo i 'proveo svoj dan kao i obično'.

Osim tužbe Lauren Pisciotte West se također suočava s zasebnom tužbom koju je u travnju 2024. podnio bivši zaposlenik koji je tvrdio da je pretrpio 'tešku diskriminaciju i uznemiravanje' dok je radio za Yeezy i u njegovoj školi Donda Academy. Bivši zaposlenik također je ovaj tjedan podnio tužbu zbog navoda o emocionalnoj boli, odmazde i kršenja zakona o radu.