rasturila je

Bivša saborska zastupnica popela se na pozornicu pa zapjevala i zasvirala na koncertu Alena Vitasovića

12.10.2024 u 10:50

Bionic
Reading

Bivša saborska zastupnica Katarina Peović zasvirala je na koncertu Alena Vitasovića u Tvornici kulture, a njezina izvedba na pozornici mnoge je oduševila

Bivša zastupnica Hrvatskog Sabora 49-godišnja Katarina Peović na Instagramu je objavila zanimljiv video koji je u kratkom roku privukao popriličnu pažnju. Naime, odjevena u crni top bez naramenica i kožne hlače Katarina se popela i zasvirala gitaru te zapjevala na koncertu glazbenika Alena Vitasovića.

Nastup u Tvornici kulture

'Jučer sam bila gošća na velikom koncertu Alena Vitasovića. Divna večer, vrhunski band, super ljudi i atmosfera u Tvornici kulture,' napisala je Peović na Instagramu uz objavljeni video.

Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević, Profimedia

Tako je Katarina otkrila da je na koncertu istarske glazbene legende bila gošća iznenađenja, a kada se prihvatila gitare i otpjevala pjesmu 'Ona se budi' grupe Šarlo akrobata, publika je bila oduševljena. A mnogi su svoje oduševljenje izrazili i u komentarima uz objavu na društvenim mrežama. Njezini pratitelji pohvalili su je kako je vrhunski izvela pjesmu. 'Ja mislio da ćeš zasvirati neku s Alenom kad ono Šarlo, svaka čast', 'Kate multipraktik, političarka, profesorica, pjevačica, glazbenica, itd... Bravo', 'Podržavam tvoj glazbeni izričaj', bili su samo neki od zanimljivih komentara ispod objavljenog videa.

Podulji glazbeni staž

Inače, Katarina Peović nije nova u glazbenim vodama. Naime, Peović je bila jedna od članica ženskog benda Maxmett. Grupa se na sceni pojavila 1991. godine, kad su snimile prvi i posljednji album 'Mačke vole grebati', a s istim hitom brzo su se pojavile i na HRT-u. Peović je bila prva gitara u bendu, a glavni vokal bila je Tina Rupčić.

Osim u tom bendu, Pejović je svirala i u Pozdravu Azri te u Stampedu. Jednom je prilikom izjavila da se ne bi mogla baviti samo glazbom i da bi joj bilo teško stalno biti na putu i na turnejama. Dodala je i kako takav stil života nije za nju zbog brojnih putovanja i nastupa.

  • +6
Katarina Peović Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Bivša saborska zastupnica

Katarina je završila komparativnu književnost i kroatistiku na Filozofskom fakultetu. Bila je asistentica na Institutu za društvena istraživanja u Zagrebu od 2004. do 2005. godine, a nakon toga se zaposlila na Odsjeku za kulturalne studije Filozofskog fakulteta u Rijeci. Od ožujka 2017. godine članica je Radničke fronte.

Prije no što je odradila mandat u Hrvatskom saboru, gdje je ušla s liste Zeleno-lijeve koalicije, bila je zastupnica Radničke fronte u Gradskoj skupštini grada Zagreba. Bila se kandidirala i za gradonačelnicu Rijeke.