nepoznati detalji

Buran odnos: Princeza Anne namjerno je izbjegavala Camillu i godinama se protivila ideji da dobije titulu kraljice supruge

26.09.2022 u 15:36

Bionic
Reading

Sestra kralja Charlesa III nije baš bila previše oduševljena njegovom drugom suprugom. Na početku je Camillu 'hladno prihvatila' te je iznijela svoje brutalno iskreno stajalište vezano uz njezinu buduću titulu i ulogu u kraljevskoj obitelji

U trenutku smrti kraljice Elizabete II, njezin sin Charles je automatski postao kralj, a njegova druga supruga Camilla sada je kraljica supruga. Od 'rotvajlerice', kako ju je nazivala pokojna princeza Diana, postala je jedan od ključnih članova obitelji. Kad se udavala za Charlesa, princ Harry je kazao kako je uvijek bila bliska s njim i Williamom, te kako ona nije zla maćeha.

No nije svima 'legla' najbolje. Kraljevska biografkinja Angela Levin u svojoj novoj knjizi otkriva detalje burnog odnosa princeze Anne i Camille kojoj se 'bilo teško nositi s hladnim ponašanjem svoje šogorice koje je u početku bilo pomalo uznemirujuće', navodi Levin.

Otkrila je da se 'Anne godinama protivila ideji da Camilla dobije titulu kraljice supruge'. Držala se podalje od Camille što je više moguće. U svojoj knjizi Levin piše da je kraljevska princeza jednom izjavila da 'Camilla nikada neće biti prava kraljica'. Lavin tvrdi da je princeza Anne isprva hladno prihvatila Camillu te da je imala hladnu vezu i s princezom Dianom te Sarah, vojvotkinjom od Yorka.

Stručnjakinja je naglasila da je Annin odnos s Camillom bio neugodan budući da su obje bile u vezi s Andrewom Parkerom Bowlesom. Umirovljeni vojni časnik, bivši je suprug Camille, a princeza Anne je ranije bila u vezi s njim, dok su izlazili u sedamdesetima.

Andrew je volio Anne i oženio bi je da nije bilo jedne prepreke - on je katolik. Navodno su Anne i Andrew i danas dobri prijatelji te ih se može vidjeti na konjskim utrkama. On je i krsni kum njezinoj kćeri Zari Tindall, za koju neki idu toliko daleko i čak tvrde da mu nalikuje.

Inače, Andrew je zatražio razvod Camille nakon što je javnost saznala da ona ima aferu s Charlesom i njihov 22-godišnji brak je službeno okončan 1995. Anne se 1973. godine udala za kapetana Marka Phillipsa, no njihov je brak završio razvodom 1992. godine. Camilla se od Bowlesa rastala 1995., a s njim je dobila sina Toma Parkera Bowlesa i kćer Lauru Lopes. Andrew je nakon razvoda oženio jednu od svojih mnogih ljubavnica, Rosemary Pitman. Bili su zajedno od 1996. do 2010. kada je ona u dobi od 69 godina preminula od karcinoma.

  • +5
Camilla Parker Bowles Izvor: Profimedia / Autor: Stuart Wallace / Shutterstock Editorial / Profimedia