kakvo razočaranje

Celine Dion oduševila je svijet nastupom u Parizu, a stručnjaci sada tvrde da je sve bilo lažno i namješteno

12.10.2024 u 08:29

Bionic
Reading

Glazbeni stručnjaci tvrde da je spektakularan nastup pjevačice Celine Dion na početku ovogodišnjih Olimpijskih igara u Parizu koji je mnoge oduševio i označio svojevrstan povratak slavne pjevačice, bio unaprijed snimljen

Zapanjujući nastup 'uživo' Celine Dion na početku Olimpijskih igara u Parizu 2024. bio je unaprijed snimljen, pišu francuski mediji.

Spektakularan nastup

Milijuni su bili ganuti do suza kada je 56-godišnja kanadska superzvijezda otpjevala Hymne à L'amour (Himna ljubavi) ispred Eiffelovog tornja.

Slavni dvojnici: Zvijezde koje si nevjerojatno sliče Izvor: Profimedia

Bila je to kulminacija raskošne ceremonije otvaranja koja se uglavnom održavala uz obalu rijeke Seine, a sam francuski predsjednik Emmanuel Macron nazvao je taj nastup 'emocionalnim vrhuncem' sportske ekstravagancije.

Nastup je bio snimljen unaprijed?

No sada je cijenjeni francuski Liberation citirao brojne stručnjake glazbene industrije koji su rekli da je nastup 26. srpnja 'bez imalo sumnje' bio unaprijed snimljen. Istovremeno predstavnici organizatora ovogodišnjih Olimpijskih igara u Parizu odbili su odgovoriti na pitanja o nastupu, iako su prethodno inzistirali da je doista bio uživo.

'Ono što smo čuli na TV-u bila je ispravljena reprodukcija', rekao je skladatelj i izvođač Etienne Guéreau za Liberation. U komentarima koji su ponovno objavljeni u francuskim medijima, inženjer zvuka koji je tražio da ostane anoniman rekao je: 'To je bila 100% reprodukcija, možete to čuti od prvih nota.'

  • +4
Nastup Celine Dion na Olimpijskim igrama u Parizu Izvor: Profimedia / Autor: AFP / AFP / Profimedia

Drugi su dodali da je nastup 'bez imalo sumnje' unaprijed snimljen, kao Celineina izvedba na probama. YouTube glazbenik koji koristi ime Wings of Pegasus rekao je da su proba i stvarna izvedba također zvučali potpuno isto – nešto što je tehnički nemoguće, jer će uvijek postojati varijacije između bilo koje dvije verzije pjesme uživo.

Povratak na scenu

Inače, nastup na Olimpijskim igrama trebao je označiti trijumfalni povratak Celine Dion, koja se bori s neizlječivim sindromom ukočene osobe, neizlječivom neurološkom bolesti koja uzrokuje ukočenost mišića i povećanu osjetljivost na zvuk, dodir i emocionalne podražaje. Pjesma Hymne à L‘amour odabrana je jer ju je izvorno otpjevala pokojna francuska glazbena ikona Edith Piaf.

Nakon nastupa tisuće obožavatelja oglasile su se društvenim mrežama kako bi pohvalili Celine Dion, čiji najveći hitovi uključuju 'My Heart Will Go On', temu iz filma Titanic.

Celine Dion je 2022. godine otkrila da joj je dijagnosticiran neurološki poremećaj sindrom ukočene osobe koji uzrokuje ukočenost i grčenje mišića. Tada je obećala da će se vratiti na pozornicu 'čak i ako budem morala puzati', dodavši: 'Moj cilj je ponovno vidjeti Eiffelov toranj!'

Oko 104 000 ljudi platilo je ulaznice za gledanje ceremonije otvaranja Pariza 2024. uživo, a najbolja sjedala koštala su gotovo tri tisuće eura. Ali njezin nastup trebao je biti nastup uživo i upravo je kao takav objavljen na raznim streaming platformama. Sama Celine Dion objavila je na Instagramu u četvrtak da je 'live' snimka dostupna na stranicama kao što su YouTube i Spotify.