NEPAŽLJIVA ZVIJEZDA

David Beckham završio na sudu: Zbog ovoga šest mjeseci ne smije sjesti za volan

09.05.2019 u 16:50

Bionic
Reading

Slavni nogometaš David Beckham vožnju u skupocjenom Bentleyju londonskim West Endom pamtit će po kazni od šest mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom

Bivša nogometna zvijezda okrivljen je za korištenje mobitela u vožnji nakon što ga je fotografiran 21. studenog prošle godine u ulici Great Portland u londonskoj četvrti West End.

Njegov slučaj prvotno je razmatran na sudu u Bromleyju prošloga mjeseca kroz administartivan proces znan i kao jedinstveni sudski postupak koji nije otvoren za medije i javnost.

Okružna sutkinja Catherine Moore Beckhamu je na sudu kazala kako će biti diskvalificiran oduzevši mu šest bodova na već oduzetih šest zbog prebrze vožnje. Tužitelj Matthew Spratt izjavio je kako je Beckhama fotografirao jedan član javnosti dok se vozio koristivši mobitel.

  • +7
David Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Umjesto da je gledao ravno ispred sebe obraćajući pozornost na stanje na cesti, gospodin Beckham je gledao u svoje krilo. Svjedok je izjavio kako se optuženi tijekom vožnje koristio svojim mobitelom u razini koljena kada je snimljena fotografija', ističe Beckhamov tužitelj.

Beckhamov odvjetnik Gerrard Tyrell pokušao je ublažiti tvrdnje tužitelja rekavši kako je njegov klijent u trenutku fotografiranja mobitel držao u uspravnom položaju, napomenuvši kako se slavni nogometaš ne sjeća dana o kojem je riječ niti konkretnog incidenta.

  • +48
Victoria i David Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Ne postoji izgovor za ono što se dogodilo, no David se ne može sjetiti sporne vožnje. Rekao je da će se izjasniti krivim i to je i učinio', ističe Beckhamov odvjetnik.

Osim kazne zabrane upravljanja automobilom u trajanju od šest mjeseci, Beckham je također bio primoran platiti izrečenu novčanu kaznu u iznosu od 750 funti, odnosno 6500 kuna, a isto tako naloženo je da tužitelju mora platiti 100 funti zbog sudskog postupka i naknadu u iznosu od 75 funti u roku od sedam dana.