uskoro u novoj ulozi

Đir po rivi: Stipe Pletikosa prošetao u najljepšem društvu

04.01.2018 u 11:28

Bionic
Reading

U ovoj godini legendarnog splitskog vratara čeka novo profesionalno poglavlje, i to novinarsko. Stipe Pletikosa bit će HRT-ov sukomentator SP-a u Rusiji. Slobodno vrijeme i dalje će mu biti rezervirano za ono najvrijednije u životu - obitelj. Dane provodi u svom rodnom Splitu gdje je snimljen u šetnji s jednim od svojih potomaka

Gurajući kolica s jednim od svoje četvero djece Stipe Pletikosa prošetao je splitskom rivom u casual izdanju u znaku klasičnih odjevnih komada - maslinastozelene parke, crnih traperica i bijelih tenisica Nike, uz nezaobilazan dodatak - mobitel u ruci.

Proslavljeni vratar hrvatske reprezentacije, nedavno je najavio da otvara novo profesionalno životno poglavlje - novinarsko. 'Zahvalio bih sportskoj redakciji HRT-a koja je prepoznala nekakav moj talent i dala mi mogućnost da radim taj posao. Treme je u prvim emisijama ‘Stadiona’ i ‘Lige prvaka’ u početku bilo, ali sa svakom novom emisijom ona pomalo nestaje te uvijek nastojim zadržati tu dozu energije koju kroz svoje nogometne komentare želim prenijeti na gledatelje kod kuće. Jako mi je bitno da doprem do svih dobnih skupina ljudi, jer su emisije ‘Stadion’ i ‘Liga prvaka’ jako gledane', izjavio je Pletikosa za Jutarnji list

  • +8
Stipe Pletikosa Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Dodao je kako je puno priprema za svaku emisiju izvlačeći statističke detalje, pripremajući videozapise akcija, analizirajući druge komentatore sa stranih televizija. 'Jako mi je puno pomogao i sam Joško Jeličić u počecima zajedno s HRT-ovim voditeljima', ističe bivši vratar. Nogometna karijera i stvaranje dobrih odnosa oko nje omogućilo mu je, kaže, da sve igrače, trenere, klupske djelatnike s kojima se susretao može nazvati u trenutku pripreme za određenu utakmicu i čuti od njih zanimljivosti koje mogu upotrijebiti u prijenosu ili komentiranju.

Iza snjega je 114 nastupa u dresu reprezentacija i više je od 30 godina života posvećenog nogometu. 'Balun' mu, kaže ne nedostaje. 'Prošlo je i otišlo. I presudno je ostaviti ‘sebe iza sebe’, a zaboraviti se ne može, pa i kako će...? I ako je tako, ako kreneš novom stazom neopterećen onim što si bio, ne opterećuješ ni druge i imaš se šanse priključiti ljudima koji su živjeli i patili realne odnose i živote, a takvih je većina', rekao je.

Najdraže vrijeme mu je provedeno sa suprugom Angelom i njihovo četvero djece - sedmogodišnjim Frankom, četverogodišnjom Eli, 2,5-godišnjom Ružom i jednogodišnjim Manuelom.

'Tu jednostavno nema dileme, oni su mi najviše pomogli u poslijenogometnom razdoblju, a kako ih imamo četvero zbilja je malo vremena za bilo koje druge 'nenogometne' trenutke (smijeh). Volim pogledati serije prije spavanja i malo slušati glazbu te možemo reći da je to nešto što me opušta izvan obitelji', izjavio je.