CLARE WAIGHT KELLER

Dizajnerica vjenčanice Meghan Markle nakon tri godine napustila francusku modnu kuću koja ju je proslavila

11.04.2020 u 13:47

Bionic
Reading

Nakon što je tri godine provela kao glavna dizajnerice francuske modne kuće Givenchy, Clare Waight Keller odlučila je istu napustiti. 49-godišnjakinja, koja je ujedno i prva žena na čelu prestižne modne kuće, proslavila se nakon što je upravo ona dizajnirala vjenčanicu u kojoj je američka glumica Meghan Markle postala vojvotkinja od Sussexa

Zahvaljujući činjenici da je svojim kreacijama oduševila Meghan Markle, Clare Waight Keller postala je sama po sebi poznato dizajnersko ime, a ova 49-godišnjakinja posljednje tri godine provela je na čelu francuske modne kuće Givenchy.

Nakon što je dizajnirala vjenčanicu u kojoj se u svibnju 2018. Meghan Markle udala za britanskog princa Harryja, Clare Waight Keller nastavila je itekako uspješnu suradnju s nekadašnjom američkom glumicom, koja je za posebne prigode često odijevala kreacije koje je dizajnerica napravila za Givenchy.

Da je poslovna suradnja ubrzo dosegla prijateljski odnos dokazala je sama Meghan Markle kada je u prosincu 2018. upravo s Clare Waight Keller stigla na dodjelu modnih nagrada British Fashion Awards, gdje je dizajnerica primila nagradu za britansku dizajnericu ženske odjeće.

Stoga ne čudi da je u konačnici sve iznenadila njezina odluka 49-godišnje dizajnerice da napusti modnu kuću koja joj je otvorila sva vrata i to nakon što je istekao njezin trogodišnji ugovor. Njezina posljednja kolekcija za Givenchy prikazana je na pariškom Tjednu mode 1. ožujka, prije negoli je svijet zadesila pandemija koronavirusa.