UVIJEK U MISLIMA i srcu

Emotivna objava Dine Rađe koja nikog nije ostavila ravnodušnim

08.01.2021 u 09:35

Bionic
Reading

Na današnji dan prije 16 godina, jedan od najvećih hrvatskih sportaša svih vremena proživljavao je najteže trenutke u svom životu. Tada je, nakon borbe s teškom bolesti, preminula njegova majka Dunja. Povodom tužne obljetnice oglasio se na društvenim mrežama

Svoju privrženost obitelji još jednom je pokazao posvetivši dirljivu objavu svojoj majci koja mu je značila sve na svijetu. 'Kako vrime leti. Već je 16 godina otkad je otišla moja stara. Fališ svima', napisao je Dino Rađa. Podijelio je i nekoliko fotografija, a njegovi prijatelji i obožavatelji u komentarima su mu uputili riječi utjehe.

Bivši hrvatski košarkaški reprezentativac prije tri je godine u američkom Springfieldu ušao u košarkašku Kuću slavnih. Tada je Rađa održao jedan poprilično emotivan govor tijekom kojeg se prisjetio svih onih ljudi koji su ga kroz dugu karijeru bodrili te mu bili najveća potpora. Naravno, najveća zahvala išla je na račun obitelji, posebno majke. 'Moja majka vjerojatno pleše negdje gore, sretna zbog mene', rekao je, između ostaloga, tada legendarni košarkaš.

  • +4
Dino Rađa Izvor: Cropix / Autor: Nikola Vilic / CROPIX

Ranije je ispričao je sve o danu na koji se oprostio sa svojom majkom.

'Na današnji dan moram se sjetiti moje stare majke. Dunja se zvala, stari je Niko. U neko doba, ne znam ni sam kako i kada, sam ih počeo zvati stari i stara. Tako su ostali do dan danas pa rekoh, eto, da se zna. Sa starom sam imao odnos kao iz filma Žikina dinastija. Ljubi ga majka. Tako je ona mene zvala. Kada bi zvao doma i slučajno se javio stari, bilo bi samo: Evo ti mater. A kada slučajno ne bi nazvao jedan dan, ona bi mene zvala i pitala što sam ljut na mater. Kada se razboljela (rak, naravno), okrenuo sam sve živo kako bi joj pomogao i produžio život. Vodio sam ju u Rim, Atenu, Zagreb po bolnicama. Borila se kao lav pet godina i na kraju otišla na neko bolje mjesto odakle nas gleda i pazi', napisao je među ostalim u poduljoj objavi na službenom Facebook profilu.