TEŠKI TRENUCI

Evo što se zna o roditeljima Kevina Costnera, ali i obiteljskoj tragediji

24.10.2024 u 06:02

Bionic
Reading

Otkako se 1981. pojavio na filmskom platnu, Hollywood mu je postao sasvim ugodno mjesto za život. Kevin Costner i dandanas ima milijune obožavatelja diljem svijeta te oni iščekuju svaku novu, javnosti još nepoznatu informaciju o njemu. Među najzanimljivije zasigurno spada ona da su se roditelji pojavljivali u njegovim filmskim projektima, ali i da mu se brat borio u Vijetnamskom ratu

Kevin Costner odrastao je u baptističkoj obitelji, a njegovi roditelji imali su poprilično konzervativne stavove. Odrastanje slavnog glumca najbolje je opisao pokojni otac William rekavši da je Kevin bio iznimno oprezan, ali i da je uvijek išao za onim što želi.

'Od prvog dana Kevin je bio svoj. Jednom je čak odlučio organizirati paradu u školi. Znao sam da je to prevelik posao za jedanaestogodišnjaka pa sam mu rekao da to ne može napraviti. On mi je tada rekao: 'Tata, nikad mi ne govori da nisam sposoban nešto napraviti.' I otišao je i organizirao paradu', ispričao je o sinu u jednom od rijetkih medijskih istupa William Costner davne 1989. za magazin Time.

Slavni dvojnici: Zvijezde koje si nevjerojatno sliče Izvor: Profimedia

Tijekom godina izgledalo je kao da će sport prevagnuti u njegovu životu, no na zadnjoj godini koledža sve se promijenilo i on je odabrao glumu kao svoj životni poziv.

boravak u prijestolnici mode

Kevin Costner u Italiji: Mislio je da će proći nezapaženo

Pogledaj galeriju

Iskustvo za pamćenje

Cijeloga života Costner je bio zahvalan roditeljima na svemu što su mu pružili tijekom odrastanja, stoga ne čudi to da im je, kada je došao u priliku, priuštio nezaboravne trenutke. Tako ih je angažirao u nekim od svojih najvećih filmskih hitova.

Iako je riječ o ulogama koje teško da bi itko primijetio, za njegove roditelje to je bilo iskustvo za pamćenje. Kako stoji i na stranici IMDb, oboje su se pojavili u filmu 'Tin Cup' iz 1996., potom 'Između ljubavi i igre' iz 1999., a samo William Costner, za prijatelje Bill, pojavio se i u glumčevu redateljskom debiju 'Ples s vukovima' iz 1990. godine.

William Costner

Kevin je odrastao u kalifornijskom Comptonu kao najmlađi sin Williama i Sharon Costner. Njegov otac bio je električar i direktor komunalnih usluga, a zbog posla se često s obitelji selio po Americi. Upravo je o tome glumac govorio u posljednjem intervjuu za GQ.

'U tim sam godinama izgubio puno samopouzdanja i gotovo sam izgubio samoga sebe', rekao je, aludirajući da se nije mogao uklopiti ni u jedno društvo jer su se često selili. Ipak, s ocem je bio iznimno povezan, čak i kada se odselio od kuće da bi upisao koledž.

William je bio itekako involviran u karijeru svog sina i sve ga je zanimalo, a povremeno mu je davao i savjete što bi i kako trebao napraviti. Dao mu je savjet i za televizijsku seriju 'Yellowstone', smatrajući da ne bi trebao prihvatiti ulogu u njoj.

'Izgubit ćeš svoju publiku, momče. To je zločesta serija. Odlutat ćeš, sine... Zapamti što sam ti rekao', riječi su njegova oca, no nakon nekoliko godina promijenio je mišljenje te je želio unaprijed doznati kako će radnja završiti.

Koliko su bili bliski i koliko ga je sin poštovao, govori i podatak da je angažirao oca u nekim projektima. 'Nikada nisam ispričao ovu priču, no u 'Plesu s vukovima', u sceni kada jašem i spremam se odreći svog života, vojnik koji se sprema pucati na mene dobije metak u čelo. U tom se trenutku povlačim i vidi se moj otac s pištoljem', rekao je Costner i dodao da je pitao oca želi li biti u filmu i spasiti ga, na što je on pristao.

Upravo zbog te silne bliskosti teško mu je pala očeva smrt 2000. godine, a nikada nije krio koliko je ponosan i sretan što mu je upravo on usadio jake radne navike. 'Bio je snažan. Bio je borac i znao se boriti. Naučio me na koji način izaći iz svega kao pobjednik.'

SA SINOM CAYDENOM

Nakon odmora na jahti, Kevin Costner snimljen u najdražem društvu

Pogledaj galeriju

Sharon Costner

Baš kao i s ocem, Kevin je bio iznimno blizak s majkom sve do njezine smrti. Sharon Costner preminula je samo sedam mjeseci nakon supruga.

Ona je pak bila socijalna radnica te je, baš kao i William, podržavala djecu da ostvare svoje snove. 'Roditelji su me pratili u svemu... gledali su moje utakmice male lige... ma sve...', rekao je Kevin, a dolazili su i na filmski set kako bi ga mogli gledati dok radi ono što najbolje zna.

'Moji su me roditelji pratili cijelog života i gledali sve što radim, a kad sam krenuo režirati film, kupili su prikolicu, otišli u Južnu Dakotu i rekli mi: 'Ne želimo ti stajati na putu i smetati ti, bit ćemo preko brda i gledati te', na što sam im odgovorio da sam odrastao muškarac. Svako jutro gledao bih to brdo i vidio njih dvoje u ležaljkama ispred svoje kamp kućice. Išao bih raditi i vidio bih mamu kako mi maše.'

Mark Douglas Costner

Svog prvog sina, Marka Douglasa, Sharon i William izgubili su samo nekoliko dana nakon njegova preranog rođenja 1953. godine. Od njegove smrti nikada se nisu oporavili, stoga ne čudi to da su toliko pazili na Kevina, ali i drugog sina, Daniela Craiga Costnera.

Daniel Costner

Iako je između Kevina i Daniela pet godina razlike, braće su iznimno bliska. Za razliku od Kevina, Daniel se odlučio za život daleko od svjetla reflektora, odabravši karijeru u svijetu tehnologije.

No napustio je unosnu izvršnu poziciju i prihvatio bratov poziv da radi u njegovoj tvrtki Tig Productions, a ona je snimila hitove poput 'Tjelohranitelja' i 'Plesa s vukovima'. Daniel je bio zadužen za financije u tvrtki, a 1989. progovorio je za Time o njihovoj suradnji:

'Ne biste takvo što učinili ako vam to ne bi bio brat i ako vam brat ne bi bio Kevin.'

O tome koliko su bliski govori i podatak da je Costner odbio veliku ulogu u hit filmu Olivera Stonea 'Vod smrti' iz 1986. upravo zbog Daniela. 'Nisam ni otišao na sastanak sa Stoneom jer je moj brat bio u Vijetnamu, a ja nisam želio raditi film o nečemu što je imalo toliko velik utjecaj na njegov život', rekao je Costner i dodao:

'Danas na neki način žalim što sam ga odbio jer je to divan film. No moja je savjest bila uz brata.'

Danas 74-godišnji Daniel nakon rata je nagrađen medaljama za junaštvo u Vijetnamu.