INTERVJU

Franka Batelić: Tek sada shvaćam što su mi prijateljice koje imaju djecu željele reći rečenicom 'naspavaj se prije poroda'

15.11.2020 u 07:07

Bionic
Reading

Ambiciozna, svestrana, dobro organizirana i uvijek pristupačna Istrijanka porazgovarala je s nama o svim novostima u svom životu. Otkrila je koliko joj teško pada 'novo normalno', kako napreduje njezin sinčić Viktor, ali i koliko joj suprug Vedran pomaže u svemu

Iako vrlo zaposlena oko svog novog glazbenog projekta, obrade svjetskog hita 'Watermelon sugar', te stalne žurbe zbog živahnog desetomjesečnog sina Viktora, pjevačica Franka Batelić izdvojila je vremena porazgovarati s nama o svemu pomalo iz svog života.

Koliko je muči situacija s Covidom-19, zašto ne namjerava sjediti prekriženih ruku i čekati da se situacija vrati u normalu, koliko ju je i kako promijenila majčinska uloga, a koliko joj u svim tim obvezama pomaže voljeni suprug Vedran Ćorluka, otkrila nam je u novom intervjuu.

Otprije nekoliko dana vrti se vaša nova stvar, obrada svjetski poznatog hita 'Watermelon sugar'. Kako je došlo do te ideje? Jeste li ponosni na rezultat?

Meni se ideja o obradi nekog svjetskog hita vrti u glavi još od početka ljeta, otkada su svi glazbenici bili primorani biti i raditi od doma... Razgovarala sam sa svojim menadžerom Sinišom Bevandom o toj ideji, on se samo nasmijao jer su u isto to vrijeme Saša Maček i on razrađivali tu ideju kako bi me iznenadili! Tako je zapravo ideja vrlo brzo krenula u stvarnost jer se sve sjajno poklopilo!

Saša nam je puno organizacijski pomogao te smo skupili sjajnu ekipu svjetski poznatih i priznatih glazbenika! Jako sam sretna, ponosna i počašćena jer su na obradi sa mnom radili basist David Parks, koji surađuje s Justinom Beiberom i Jasonom Derulom, klavijaturist Brockett Parsons, koji je surađivao s P. Diddyjem, a trenutno svira s Lady Gagom, trubač Mike Cordone radi s The Jonas Brothers, Kanyeom Westom, Pharrellom, Usherom, Rickyjem Martinom i Arianom Grande, a tu su i gitarist George Collins, Saša Maček, bubnjar grupe Cheatcodes, te saksofonist Joshua Kovacevic, član hrvatskog ska benda October Light. Posebno mi je drago da se publici jako svidjela obrada, što pokazuju brojke gledanosti na mom kanalu na YouTubeu!

Franka Batelić Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Jeste li ikada mislili da će glazbena karijera doživjeti ovakvu kriznu situaciju? Što kažete na to? Kako se boriti s koronakrizom koja je pogodila i vas glazbenike?

Nisam mogla ni pomisliti da će sve što nam je do sada bilo normalno, prirodno i svakodnevno tako brzo postati luksuz. Moj tim i ja smo imali, a vjerujem i mnogi drugi kolege glazbenici, hrpu ideja i planova, a koji su nam propali brzinom svjetlosti. Najviše mi je žao što mi je baš ova godina krenula sjajno s koncertima i početkom godine počeli smo raditi na velikom zagrebačkom koncertu, no eto, sve će morati pričekati bolja vremena. Sada smo primorani osmisliti nove načine rada i približavanja publici, najviše online. Ali vjerujem da ne treba stati, već nastaviti raditi. Zato smo već u hrpi planova za rad na online platformama kako bismo poklonili publici pozitivu i glazbu, svima danas jako potrebne.

Zapravo ste brzo nakon poroda ponovno prionuli na posao. Je li bilo teško?

Ništa nije teško kada je to ono što voliš i želiš! Ne gledam na glazbu kao na posao, već ljubav i mislim da je bilo prirodno da joj se vratim tako brzo.

Koliko vam nedostaju koncerti?

Neopisivo! Svaki dan kada otvorim Instagram, poželim vrištati svojim fanovima koliko mi nedostaju na koncertima. Taj osjećaj zajedništva, dobre energije, uf, neopisivo je to! Kada staneš na pozornicu, a publika s tobom u glas pjeva - to zajedništvo moja je hrana.

Je li vas majčinstvo promijenilo i u glazbenom smislu ili ste ostali isti i dosljedni sebi?

Od djetinjstva živim glazbu i volim ju slušati, istraživati... I kako se ja mijenjam, tako se i ona mijenja... i obrnuto... Uvijek sam dosljedna sebi, što se glazbe tiče, ali sam otvorena za promjene i nove ideje. Ne bih rekla da u toj promjeni veliku ulogu igra majčinstvo... Možda sada ipak malo više slušam i pjevam uspavanke i dječje pjesme (smijeh).

Što vam je najljepše donijela uloga majke?

Puno toga. Osjećaj da to malo stvorenje ovisi o tebi i tvojoj beskrajnoj ljubavi!

Ima li i onih stvari o kojima se šuti ili se pak uljepšavaju dok ih ne iskusite na vlastitoj koži i postanete majka?

(Glasni smijeh) Tek sada shvaćam što su mi prijateljice koje imaju djecu željele reći rečenicom 'naspavaj se prije poroda' dok sam još bila trudna.

Kako izgleda vaš dan s malenim Viktorom?

Pa zapravo nikad nije isti... Viktor je živa beba i traži puno pažnje, pa je on šef mog dana!

Voli li maleni Viktor glazbu? Puštate li mu i svoje hitove?

Voli glazbu. Trudim se puštati mu raznoliku glazbu i upoznavati ga s ljepotama koje donosi glazba širom svijeta! Baš je danas cupkao uz moju obradu 'Watermelon Sugar' i sviđa mu se.

Koliko vam suprug Vedran pomaže u brizi za malenog Viktora? Kako se njih dvoje slažu kada su sami?

Vedran je sjajan otac i svaki put kada je u Hrvatskoj koristi svaku sekundu biti s njim i moram priznati - sjajno se zabavljaju.

Bez obzira na porod, svoju ste figuru brzo vratili u besprijekorno izdanje. Koja je tajna?

Nedavno sam rekla - na tome mogu zahvaliti Viktoru jer je vrlo aktivna beba i treba provesti dan s njim jer vrlo brzo prepuže cijeli stan. Sada je počeo i hodati, pa su mi dani još aktivniji.

Kako se osobno nosite s 'novim normalnim'? Što vam najviše nedostaje iz vremena prije opasnog virusa?

Meni su trudnoća i rođenje Viktora zapravo došli u pravo vrijeme. Ionako bih i u normalnim vremenima vjerojatno većinu dana provela doma, ali ipak, ovo 'novo normalno' nikako nije normalno i teško je nositi se s time.

  • +3
Franka Batelić Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL