reakcije na društvenim mrežama

Gledatelji su negodovali zbog prijenosa Draženovog memorijala: HRT se oglasio o svemu

06.09.2024 u 15:42

Bionic
Reading

Zbog sinoćnjeg prijenosa memorijalne utakmice u čast pokojnog hrvatskog košarkaša Dražena Petrovića, emitiranog na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije, dio gledatelja na društvenim mrežama je izrazio svoje svoje nezadovoljstvo (najviše su se žalili na zvuk, prekid tona, mikrofonije komentatora). Stiglo je i očitovanje s HRT-a

Priopćenje s HRT-a prenosimo u cijelosti:

'Iskreno se ispričavamo zbog tehničkih problema s tonom koji su se pojavili tijekom prijenosa specijalne emisije 'Dražen Petrović - memorijalna utakmica'.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

Svjesni smo kako je osim sportskog aspekta, ova utakmica i kulturna vrijednost koja slavi život i nasljeđe Dražena Petrovića, stoga su poteškoće s tonom uzrokovale nezadovoljstvo naših gledatelja. Naime, prilikom prijenosa tona varijacije u glasnoći zahtijevale su prilagodbu kroz uređaje za audio-procesiranje u tehnološkom lancu, što je dovelo do stišavanja tona u određenim trenucima. Naši audio procesori prilagođeni su radu s tonom unutar određenih parametara, a zbog izazova u specifičnim uvjetima prijenosa, ti su parametri bili izvan standardnih okvira, što je rezultiralo tehničkim poteškoćama.

Još jednom se ispričavamo gledateljima zbog neugodnosti i radimo na tome da osiguramo optimalne uvjete za sve buduće prijenose', zaključili su.

Memorijalna utakmica u sjećanje na Dražena Petrovića Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL