nije se smjelo naći u kadru

Greška u montaži: Gledatelji uočili nevjerojatan gaf u hit seriji 'The Last of Us'

22.02.2023 u 17:56

Bionic
Reading

Prilikom montiranja šeste epizode popularne HBO-ove serije 'The Last of Us', došlo je do greške pa se u kadru našla čitava filmska ekipa zadužena za kamere i ton

Od trenutka kada je emitirana njena prva epizoda, HBO-ova serija 'The Last of Us' postala je momentalni hit. Hvale je i kritičari i publika, no sada je naišla na prvu zamjerku. Naime, jedan gledatelj uočio je veliki propust koji se dogodio prilikom montiranja epizode jer se u jednom kadru vrlo jasno vidi - snimateljska ekipa!

Nije dugo trebalo da sporni kadar postane viralan na društvenim mrežama, a sve je podsjetilo na gaf iz posljednje sezone 'Igre prijestolja' kada je pred likom Daenerys Targaryen ostala čaša iz Starbucksa.

@domineo32 The Last of Us : Season 1, Episode 6. About 15 minutes in. They might have accidentally left a few of the film crew in the shot. #thelastofus #hbomax #filmcrew #accident ♬ The Last of Us Theme - Epic Version - L'Orchestra Cinematique

U ovom slučaju radi se o vizualno efektnoj sceni u kojoj Joel i Ellie hodaju preko mosta prekrivenog snijegom, a određeni kadar snimljen iz zraka obuhvatio je i kut u kojem se vidi grupa ljudi, najvjerojatnije članova filmske ekipe koju tvore snimatelji i majstori tona.

Sve se dogodilo prilikom snimanja šeste epizode koju je režirala višestruko nagrađivana bosanskohercegovačka redateljica Jasmila Žbanić.

  • +9
Serija 'The Last of Us' Izvor: Profimedia / Autor: Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

Naravno, nije trebalo dugo čekati na komentar iz redova producenata pa se ubrzo oglasio kreator serije, 44-godišnji Neil Druckmann koji se našalio kako se uopće ne radi o propustu, već je čovjek u kadru bitan lik za nastavak serije.

U svakom slučaju, ovaj neuobičajeni propust samo je pridonio popularnosti serije 'The Last of Us', nastaloj prema istoimenoj videoigrici u kojoj zavlada pandemija zloćudnih 'zombijskih 'gljivica, a malobrojni preživjeli ne biraju sredstva kako bi se izborili za svoj opstanak.