holivudski zlostavljač

Harveyu Weinsteinu dijagnosticiran neuobičajen oblik leukemije

22.10.2024 u 07:14

Bionic
Reading

Harvey Weinstein, osramoćeni holivudski mogul čije je seksualno zlostavljanje potaknulo pokret #MeToo i koji je nedavno optužen za nove optužbe, ima kroničnu mijeloičnu leukemiju

Dva su izvora rekla za NBC News da je bivši filmski producent u borbi protiv raka koštane srži iza rešetaka na otoku Rikers. Izvori su dodali da je Weinstein na liječenju u zatvoru na otoku Rikers u New Yorku.

Kronična mijeloična leukemija je neuobičajen oblik raka koštane srži, prema klinici Mayo.

U izjavi za NBC News u ponedjeljak navečer, Weinsteinov pravni zdravstveni zastupnik Craig Rothfeld rekao je: "Iz poštovanja prema privatnosti g. Weinsteina, nećemo nuditi daljnje komentare."

Još jedan u nizu zdravstvenih problema

Vijest o Weinsteinovoj dijagnozi dolazi usred bezbroj zdravstvenih problema. Prošli mjesec podvrgnut je hitnoj operaciji srca kako bi se smanjila značajna količina tekućine u plućima i srcu.

U srpnju je bio hospitaliziran i bio je pozitivan na Covid-19 i dvostruku upalu pluća. Weinsteinovi zdravstveni problemi dolaze usred njegove pravne bitke s tužiteljima na Manhattanu zbog njihovih napora da spoje njegove izvorne seksualne zločine iz 2020. s novom kaznenom optužnicom.

Tužitelji su nastojali objediniti nove optužbe s onima koje su ranije podignute protiv Weinsteina kako bi im se moglo suditi na sudu zajedno.

Služi kaznu od 23 godine

Weinsteinova presuda u New Yorku poništena je ove godine jer je služio kaznu od 23 godine. Prizivni sud u New Yorku utvrdio je da je sudac u značajnom suđenju nanio štetu Weinsteinu neprikladnim presudama, uključujući odluku da se ženama dopusti svjedočenje o optužbama koje nisu bile dio slučaja.

No Weinstein nakon odluke suda nije izašao na slobodu jer je 2022. godine u Los Angelesu osuđen za silovanje na 16 godina zatvora. Njegov pravni tim ulaže žalbu na tu presudu.